Timjami-valkosipuliperunasose
Timjami ja valkosipuli tuovat vaihtelua perussoseeseen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 800 g kuorittua puikulaperunaa
- 3 ½ dl maitoa
- 50 g voita
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tuoretta timjamia
- suolaa
Valmistusohje
Laita kuoritut valkosipulinkynnet hienonnettuna kattilaan maidon ja voin kera. Hauduta hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää mukaan hienonnettu timjami. Keitä perunat kypsiksi ja valuta ne hyvin. Lisää maito perunoiden joukkoon ja soseuta peruna survimella tasaiseksi muusiksi. Mausta lopuksi suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan