Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Glaseeratut salottisipulit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sipulit sopivat hyvin jonkin makean kanssa – ehkä siksi, että sipulit itsessäänkin ovat hieman makeita. Tarjoile glaseeratut sipulit grilliruoan lisukkeeksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 16 salottisipulia
  • vettä ja suolaa
  • 1 rkl voita
  • 1 maustemitta raakaruokosokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 2 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja laita ne kattilaan. Peitä vedellä ja suolaa. Lisää voi, sokeri, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Hauduta noin 5 minuuttia. Kun seos on kiehunut kuivaksi, se alkaa glaseerautumaan.

2. Pese appelsiinin huolellisesti, raasta kuoret, purista mehu ja lisää kuoriraaste ja mehu kattilaan.

3. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan oliiviöljy. Tarjoile haaleana.

Lisää aiheesta:

Keitettyjä sipuleita voin keraBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraTäytetyt paprikatPaprikaa ja kananmaksaaSahramisäilötyt sipulitOluthaudutetut talvivihannekset
KasvislisukeKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit