Kukkakaalipata

Tämä on keiton ja padan välimuoto ja valmistuu hyvin nopeasti. Tarjoile maukkaan täysjyväleivän kanssa.

Neljälle

  • 1 lohko keräkaalia
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 1 kukkakaali
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • suolaa

Koristeluun

  • tuoretta basilikaa
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Suikaloi keräkaali ja paista suikaleet öljyssä. Laita kaalit keittopataan. Murra kukkakaali kimpuiksi ja lisää pataan. Kaada päälle kookosmaito ja liemi. Mausta inkiväärillä, juustokuminalla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Hauduta kannen alla, kunnes kukkakaali on pehmennyt, n. 10 minuuttia. Maista ja suolaa.

3. Koristele yrteillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.