Tämä on keiton ja padan välimuoto ja valmistuu hyvin nopeasti. Tarjoile maukkaan täysjyväleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 lohko keräkaalia
- 2 tl rapsiöljyä
- 1 kukkakaali
- 1 prk kookosmaitoa
- 5 dl kasvislientä
- 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- suolaa
Koristeluun
- tuoretta basilikaa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Suikaloi keräkaali ja paista suikaleet öljyssä. Laita kaalit keittopataan. Murra kukkakaali kimpuiksi ja lisää pataan. Kaada päälle kookosmaito ja liemi. Mausta inkiväärillä, juustokuminalla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Hauduta kannen alla, kunnes kukkakaali on pehmennyt, n. 10 minuuttia. Maista ja suolaa.
3. Koristele yrteillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!