Kuuma keitto lämmittää! Syksyn sadosta syntyy herkullista kasviskeittoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 valkosipulia
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- pala selleriä
- 6 dl porkkanamehua
- 2 dl kevytkermaa
- 2 viipaletta kuivaa leipää
- suolaa ja pippuria
- rakuunaa
- pestokastiketta
- valkosipulipatonkia
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Pilko juurekset pienehköiksi palasiksi ja kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mukaan kuoritut valkosipulinkynnet ja jatka kuullotusta vielä tovi.
Murra juuresten päälle pari palaa kuivaa leipää ja kaada porkkanamehu päälle. Keitä tovi ja lisää kerma keittoon. Mausta suolalla ja hennosti myös pippurilla.
Yrteistä rakuuna sopii erityisen hyvin porkkanan mausteeksi. Soseuta keitto aivan sileäksi. Koristele ja viimeistele tilkalla pestoa ja tarjoa keiton kanssa tuoretta valkosipulipatonkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.