Suolainen omenapaistos

Shutterstock

Ainekset

  • 200 g neulapapuja
  • pala palsternakkaa
  • 1 omena (Granny Smith)
  • 1 salottisipuli
  • 1 puntti persiljaa
  • 2 rkl pistaasipähkinää
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kanttaa pavuista päät pois, kuori palsternakka ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja kuutioi sekin. Kuori sipuli ja hienonna ohuiksi suikaleiksi. Keitä pavut ja palsternakat kypsiksi, noin 5 minuuttia. Valuta kypsät pavut hyvin. Lämmitä voi pannulla ja lisää joukkoon salottisipuli. Kun sipuli on hieman pehmentynyt, lisää joukkoon loput vihannekset. Ruskista paistos kevyesti ja mausta suolalla, pippurilla, murskatulla pistaasilla sekä leikatulla persiljalla. Tarjoa paahdetun hirvifileen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.