Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

Tämä ruokalaji näyttää sekä hienostuneelta että herkulliselta eikä sitä ole kovin vaikea valmistaa.

Neljälle

  • 4 nieriäfileetä (à n. 200 g)
  • 200 g pakastettua lehtipinaattia
  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • voita paistamiseen ja voiteluun
  • 2 rkl vettä
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja vihanneksia
  • sitruunaa ja tilliä

Valmistusohje

1. Hienonna pinaatti karkeasti. Sulata voi kattilassa, lisää sipulisilppu ja paista hetken ilman että sipuli saa väriä. Lisää pinaatti, muskotti, suola ja pippuri sekä vesi. Höyrytä kannen alla muutama minuutti. Laita seos lautaselle ja jäähdytä.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa fileet neljäksi pitkäksi suikaleeksi. Voitele uuninkestävä vuoka. Kiedo kalasuikaleet neljäksi renkaaksi, nahkapuoli sisäänpäin. Mausta suolalla.

3. Leikkaa voitaikinalevyt 5 cm levyisiksi suikaleiksi niin että ne ovat tarpeeksi pitkiä ulottuakseen kalojen ympärille. Penslaa voitaikina keltuaisella ja kääri kalojen ympärille voideltu puoli ulospäin. Täytä renkaat kylmällä pinaatilla ja paista uunissa 12 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!