Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera
Tämä ruokalaji näyttää sekä hienostuneelta että herkulliselta eikä sitä ole kovin vaikea valmistaa.
Neljälle
- 4 nieriäfileetä (à n. 200 g)
- 200 g pakastettua lehtipinaattia
- 4 voitaikinalevyä (pakaste)
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl hienonnettua keltasipulia
- voita paistamiseen ja voiteluun
- 2 rkl vettä
- 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja vihanneksia
- sitruunaa ja tilliä
Valmistusohje
1. Hienonna pinaatti karkeasti. Sulata voi kattilassa, lisää sipulisilppu ja paista hetken ilman että sipuli saa väriä. Lisää pinaatti, muskotti, suola ja pippuri sekä vesi. Höyrytä kannen alla muutama minuutti. Laita seos lautaselle ja jäähdytä.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa fileet neljäksi pitkäksi suikaleeksi. Voitele uuninkestävä vuoka. Kiedo kalasuikaleet neljäksi renkaaksi, nahkapuoli sisäänpäin. Mausta suolalla.
3. Leikkaa voitaikinalevyt 5 cm levyisiksi suikaleiksi niin että ne ovat tarpeeksi pitkiä ulottuakseen kalojen ympärille. Penslaa voitaikina keltuaisella ja kääri kalojen ympärille voideltu puoli ulospäin. Täytä renkaat kylmällä pinaatilla ja paista uunissa 12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti