Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji näyttää sekä hienostuneelta että herkulliselta eikä sitä ole kovin vaikea valmistaa.

Neljälle

  • 4 nieriäfileetä (à n. 200 g)
  • 200 g pakastettua lehtipinaattia
  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • voita paistamiseen ja voiteluun
  • 2 rkl vettä
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja vihanneksia
  • sitruunaa ja tilliä

Valmistusohje

1. Hienonna pinaatti karkeasti. Sulata voi kattilassa, lisää sipulisilppu ja paista hetken ilman että sipuli saa väriä. Lisää pinaatti, muskotti, suola ja pippuri sekä vesi. Höyrytä kannen alla muutama minuutti. Laita seos lautaselle ja jäähdytä.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa fileet neljäksi pitkäksi suikaleeksi. Voitele uuninkestävä vuoka. Kiedo kalasuikaleet neljäksi renkaaksi, nahkapuoli sisäänpäin. Mausta suolalla.

3. Leikkaa voitaikinalevyt 5 cm levyisiksi suikaleiksi niin että ne ovat tarpeeksi pitkiä ulottuakseen kalojen ympärille. Penslaa voitaikina keltuaisella ja kääri kalojen ympärille voideltu puoli ulospäin. Täytä renkaat kylmällä pinaatilla ja paista uunissa 12 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kampelaa valkoviinikastikkeessaTäytettyä kirjolohta ruohosipulikastikkeellaKala-simpukkagratiiniVoitaikinassa kypsennetty porsaanfileeTäytetyt kirjolohetVasikanpaisti tillikastikkeessa
UunikalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura