Kotitekoinen maksapatee
Itse valmistetulla pateella on aina paikkansa joulupöydässä. Sopivien lisukkeiden kera se maistuu myös alkupalana. Yleiskoneella valmistus sujuu suorastaan leikiten.
6 annosta
- 250 g broilerinmaksaa
- 100 g siankylkeä
- ½ pieni sipuli
- ½ tl voita
- 1-2 anjovisfileetä
- 1 munankeltuainen
- 3/4 dl kuohukermaa
- vajaa 1/4 tl meiramia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 tl jauhoja
- 100 g silavaa ohuina viipaleina
Tarjoiluun
- piparjuurta
- suolakurkkuja
- pekonia
- salaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata pannulla voinokare ja kuullota sipulia muutama minuutti. Älä ruskista. Paloittele broilerinmaksa ja siankylki ja hienonna yleiskoneessa tai jauha lihamyllyllä. Hienonna anjovisfileet. Sekoita kulhossa hienonnettu maksa, sipuli ja anjovikset ja lisää joukkoon munankeltuainen, kuohukerma, meirami, jauhot, suola ja pippuri. Paista kokeeksi pieni nokare ja tarkista maku.
2. Vuoraa pieni, noin puolen litran vuoka silavaviipaleilla. Kaada vuokaan sen verran taikinaa, että 3/4 vuoasta täyttyy. Kypsennä uunissa vesihauteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä painon alla.
3. Leikkaa pateesta kuusi tasakokoista viipaletta. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Raasta piparjuuri raastinraudan hienolla terällä ja viipaloi suolakurkut pituussuuntaan. Asettele ainekset kauniisti lautasille ja koristele salaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti