Kotitekoinen maksapatee
Itse valmistetulla pateella on aina paikkansa joulupöydässä. Sopivien lisukkeiden kera se maistuu myös alkupalana. Yleiskoneella valmistus sujuu suorastaan leikiten.
6 annosta
- 250 g broilerinmaksaa
- 100 g siankylkeä
- ½ pieni sipuli
- ½ tl voita
- 1-2 anjovisfileetä
- 1 munankeltuainen
- 3/4 dl kuohukermaa
- vajaa 1/4 tl meiramia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 tl jauhoja
- 100 g silavaa ohuina viipaleina
Tarjoiluun
- piparjuurta
- suolakurkkuja
- pekonia
- salaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata pannulla voinokare ja kuullota sipulia muutama minuutti. Älä ruskista. Paloittele broilerinmaksa ja siankylki ja hienonna yleiskoneessa tai jauha lihamyllyllä. Hienonna anjovisfileet. Sekoita kulhossa hienonnettu maksa, sipuli ja anjovikset ja lisää joukkoon munankeltuainen, kuohukerma, meirami, jauhot, suola ja pippuri. Paista kokeeksi pieni nokare ja tarkista maku.
2. Vuoraa pieni, noin puolen litran vuoka silavaviipaleilla. Kaada vuokaan sen verran taikinaa, että 3/4 vuoasta täyttyy. Kypsennä uunissa vesihauteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä painon alla.
3. Leikkaa pateesta kuusi tasakokoista viipaletta. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Raasta piparjuuri raastinraudan hienolla terällä ja viipaloi suolakurkut pituussuuntaan. Asettele ainekset kauniisti lautasille ja koristele salaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan