Kotitekoinen maksapatee

Itse valmistetulla pateella on aina paikkansa joulupöydässä. Sopivien lisukkeiden kera se maistuu myös alkupalana. Yleiskoneella valmistus sujuu suorastaan leikiten.

6 annosta

  • 250 g broilerinmaksaa
  • 100 g siankylkeä
  • ½ pieni sipuli
  • ½ tl voita
  • 1-2 anjovisfileetä
  • 1 munankeltuainen
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • vajaa 1/4 tl meiramia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 tl jauhoja
  • 100 g silavaa ohuina viipaleina

Tarjoiluun

  • piparjuurta
  • suolakurkkuja
  • pekonia
  • salaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata pannulla voinokare ja kuullota sipulia muutama minuutti. Älä ruskista. Paloittele broilerinmaksa ja siankylki ja hienonna yleiskoneessa tai jauha lihamyllyllä. Hienonna anjovisfileet. Sekoita kulhossa hienonnettu maksa, sipuli ja anjovikset ja lisää joukkoon munankeltuainen, kuohukerma, meirami, jauhot, suola ja pippuri. Paista kokeeksi pieni nokare ja tarkista maku.

2. Vuoraa pieni, noin puolen litran vuoka silavaviipaleilla. Kaada vuokaan sen verran taikinaa, että 3/4 vuoasta täyttyy. Kypsennä uunissa vesihauteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä painon alla.

3. Leikkaa pateesta kuusi tasakokoista viipaletta. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Raasta piparjuuri raastinraudan hienolla terällä ja viipaloi suolakurkut pituussuuntaan. Asettele ainekset kauniisti lautasille ja koristele salaatilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.