Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotitekoinen maksapatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itse valmistetulla pateella on aina paikkansa joulupöydässä. Sopivien lisukkeiden kera se maistuu myös alkupalana. Yleiskoneella valmistus sujuu suorastaan leikiten.

6 annosta

  • 250 g broilerinmaksaa
  • 100 g siankylkeä
  • ½ pieni sipuli
  • ½ tl voita
  • 1-2 anjovisfileetä
  • 1 munankeltuainen
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • vajaa 1/4 tl meiramia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 tl jauhoja
  • 100 g silavaa ohuina viipaleina

Tarjoiluun

  • piparjuurta
  • suolakurkkuja
  • pekonia
  • salaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata pannulla voinokare ja kuullota sipulia muutama minuutti. Älä ruskista. Paloittele broilerinmaksa ja siankylki ja hienonna yleiskoneessa tai jauha lihamyllyllä. Hienonna anjovisfileet. Sekoita kulhossa hienonnettu maksa, sipuli ja anjovikset ja lisää joukkoon munankeltuainen, kuohukerma, meirami, jauhot, suola ja pippuri. Paista kokeeksi pieni nokare ja tarkista maku.

2. Vuoraa pieni, noin puolen litran vuoka silavaviipaleilla. Kaada vuokaan sen verran taikinaa, että 3/4 vuoasta täyttyy. Kypsennä uunissa vesihauteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä painon alla.

3. Leikkaa pateesta kuusi tasakokoista viipaletta. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Raasta piparjuuri raastinraudan hienolla terällä ja viipaloi suolakurkut pituussuuntaan. Asettele ainekset kauniisti lautasille ja koristele salaatilla.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen sipulipiirasLammaspatéKääryleet tomaattikastikkeessaHovimestarin moussakaPorsaanpaistia ja punakaaliaGretan pihvi
PateeAlkuruoatLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee