Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656774/landscape16_9/515/290/12d499bdf0ff725100f6745292b57e13/ek/931526-4544.jpg)
Säilykepunajuuret ja kapris antavat hienoa, hapanta makua lihalle. Tarjoile vastapaistettuina maukkaiden, vastakeitettyjen perunoiden kanssa. Ruokalaji kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on todella hyvää.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g naudan jauhelihaa
- 3 munankeltuaista
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 keitetty peruna
- ½ keltasipuli
- 2 rkl säilykepunajuuria
- 1 ½ rkl kapriksia
- voita paistamiseen
- 3 dl kuohukermaa kastikkeeseen
- persiljaa
Valmistusohje
1. Raasta keitetty peruna karkeasti. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna punajuuri ja kaprikset. Työstä jauheliha notkeaksi keltuaisten kanssa, mausta pippurilla ja suolalla. Lisää kerma. Sekoita lopuksi mukaan perunaraaste, punajuuret, sipuli ja kapris. Älä työstä taikinaa liikaa, vain niin että ainekset sekoittuvat.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta 12 pientä pihviä. Ruskista 1 rkl voita paistinpannussa keskilämmöllä ja paista pihvejä nopeasti minuutti per puoli. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan.
3. Vatkaa paistinpannu kermalla ja kaada kattilaan. Anna kerman kiehua kokoon hieman, kunnes se on paksuuntunut jonkin verran. Siivilöi kastike pihvien päälle. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka