Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 3 munankeltuaista
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 keitetty peruna
  • ½ keltasipuli
  • 2 rkl säilykepunajuuria
  • 1 ½ rkl kapriksia
  • voita paistamiseen
  • 3 dl kuohukermaa kastikkeeseen
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Raasta keitetty peruna karkeasti. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna punajuuri ja kaprikset. Työstä jauheliha notkeaksi keltuaisten kanssa, mausta pippurilla ja suolalla. Lisää kerma. Sekoita lopuksi mukaan perunaraaste, punajuuret, sipuli ja kapris. Älä työstä taikinaa liikaa, vain niin että ainekset sekoittuvat.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta 12 pientä pihviä. Ruskista 1 rkl voita paistinpannussa keskilämmöllä ja paista pihvejä nopeasti minuutti per puoli. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan.

3. Vatkaa paistinpannu kermalla ja kaada kattilaan. Anna kerman kiehua kokoon hieman, kunnes se on paksuuntunut jonkin verran. Siivilöi kastike pihvien päälle. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarjoile heti.

Säilykepunajuuret ja kapris antavat hienoa, hapanta makua lihalle. Tarjoile vastapaistettuina maukkaiden, vastakeitettyjen perunoiden kanssa. Ruokalaji kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on todella hyvää.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoLohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraPannupihvit sipuliliemessäPorsaanpaistia ja punakaaliaPannupihvi kantarellikastikkeen kera
LindströminpihviGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lindströminpihvi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Iso Lindströminpihvi

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lindströminpihvit