Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voitaikinaleivokset hasselpähkinätäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo rapeita voitaikinaleivoksia, jotka täytät hasselpähkinätäytteellä.

12 kpl

  • 4 pakastettua voitaikinalevyä

Täyte

  • 100 g rouhittuja pähkinöitä
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 munanvalkuaista
  • munanvalkuaista penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan 15-20 minuutiksi. Ota esiin pelti ja huuhtele se kylmällä vedellä.

2. Sekoita rouhitut pähkinät sokerin ja valkuaisen kanssa taikinaksi.

3. Laita kaksi voitaikinalevyä vierekkäin kapeat sivut vastakkain ja ”liimaa” ne kiinni kylmällä vedellä. Kaulitse levyt 15-20 cm leveiksi. Toista kahdella muulla levyllä.

4. Levitä täyte kaulittujen levyjen keskelle, niin että keskikolmannes täyttyy.

5. Käännä tyhjät reunat täytteen päälle ja käännä rulla sauma alaspäin. Leikkaa n. 4 cm leveitä paloja, jotka laitat pellille.

6. Penslaa munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

MarenkipikkuleivätPähkinäpikkuleivät kuorrutteellaTiikeripikkuleivätJättipikkuleivätTäytetyt retkisämpylätPähkinäleivokset
LeivoksetJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset