Voitaikinaleivokset hasselpähkinätäytteellä
Leivo rapeita voitaikinaleivoksia, jotka täytät hasselpähkinätäytteellä.
12 kpl
- 4 pakastettua voitaikinalevyä
Täyte
- 100 g rouhittuja pähkinöitä
- 1 dl kidesokeria
- 2 munanvalkuaista
- munanvalkuaista penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan 15-20 minuutiksi. Ota esiin pelti ja huuhtele se kylmällä vedellä.
2. Sekoita rouhitut pähkinät sokerin ja valkuaisen kanssa taikinaksi.
3. Laita kaksi voitaikinalevyä vierekkäin kapeat sivut vastakkain ja ”liimaa” ne kiinni kylmällä vedellä. Kaulitse levyt 15-20 cm leveiksi. Toista kahdella muulla levyllä.
4. Levitä täyte kaulittujen levyjen keskelle, niin että keskikolmannes täyttyy.
5. Käännä tyhjät reunat täytteen päälle ja käännä rulla sauma alaspäin. Leikkaa n. 4 cm leveitä paloja, jotka laitat pellille.
6. Penslaa munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti