Jättipikkuleivät
Amerikkalainen kahvilatrendi on tuonut jättimäiset pikkuleivät myös meille - kaikkien herkuttelijoiden iloksi!
24 kpl
- 400 g margariinia
- 60 ml tummaa siirappia
- 3 dl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 150 g manteleita
- 10 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Sekoita margariini pehmeäksi vaniljasokerin, sokerin ja siirapin kera. Kalttaa, kuori ja hienonna mantelit karkeasti, lisää sokeriseokseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.
2. Työstä taikina nopeasti ja leivo se isoksi pötköksi, halkaisijaltaan n. 10 cm. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Paloittele pötkö 3-4 mm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pelleille, jätä väliin hieman tilaa koska ne laajenevat. Paista pikkuleipiä 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kevyen kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ennen kuin siirrät ne ritilälle, jossa ne saavat jäähtyä täysin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa