Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jättipikkuleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Amerikkalainen kahvilatrendi on tuonut jättimäiset pikkuleivät myös meille - kaikkien herkuttelijoiden iloksi!

24 kpl

  • 400 g margariinia
  • 60 ml tummaa siirappia
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 150 g manteleita
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Sekoita margariini pehmeäksi vaniljasokerin, sokerin ja siirapin kera. Kalttaa, kuori ja hienonna mantelit karkeasti, lisää sokeriseokseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.

2. Työstä taikina nopeasti ja leivo se isoksi pötköksi, halkaisijaltaan n. 10 cm. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Paloittele pötkö 3-4 mm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pelleille, jätä väliin hieman tilaa koska ne laajenevat. Paista pikkuleipiä 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kevyen kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ennen kuin siirrät ne ritilälle, jossa ne saavat jäähtyä täysin.

Lisää aiheesta:

PähkinäkätkötMarenkipikkuleivätPähkinäpikkuleivätPähkinäpikkuleivät kuorrutteellaTiikeripikkuleivätHillopikkuleivät
PikkuleivätJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti