Jättipikkuleivät

Amerikkalainen kahvilatrendi on tuonut jättimäiset pikkuleivät myös meille - kaikkien herkuttelijoiden iloksi!

24 kpl

  • 400 g margariinia
  • 60 ml tummaa siirappia
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 150 g manteleita
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Sekoita margariini pehmeäksi vaniljasokerin, sokerin ja siirapin kera. Kalttaa, kuori ja hienonna mantelit karkeasti, lisää sokeriseokseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.

2. Työstä taikina nopeasti ja leivo se isoksi pötköksi, halkaisijaltaan n. 10 cm. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Paloittele pötkö 3-4 mm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pelleille, jätä väliin hieman tilaa koska ne laajenevat. Paista pikkuleipiä 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kevyen kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ennen kuin siirrät ne ritilälle, jossa ne saavat jäähtyä täysin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!