Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 01.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Kristan makeat leivonnaiset.

Ainekset

  • Tarvikkeet: minimuffinsipelti, leivonta-alusta/leivinpaperia, kaulin, ympyrämuotti tai lasi jolla saa leikattua sopivan kokoisia taikina paloja leivospohjiksi muffinssivuoan koloihin, pursotinpussi ja tylla, tohotin, sauvasekoitin tai blenderi, sähkövatkain, kattila ja metallikulho vesihaudetta varten, lämpömittari.

TAIKINA

  • 100g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • ½ kananmuna
  • 2 1/4dl vehnäjauhoja
  • ½ sitruunankuori

LISÄKSI

  • vuokaspray

HILLOKE

  • 60g puolukoita
  • 15-20g kuusenkerkkiä
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2-3tl tomusokeria
  • 1-2tl vettä
  • kuusenkerkkiä
  • 8-10 tuoretta mansikkaa

MARENKI

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 ¼ dl siro sokeria

KORISTEET

  • kuusenkerkkiä

Valmistusohje

1. Aloita taikina sekoittamalla pehmeä voi muiden aineiden kanssa. Laita taikina kelmuun ja aseta jääkaappiin odottamaan.

2. Yhdistä hillokeen puolukat, kuusenkerkät, 2tl tomusokeria, 1tl vettä ja vaniljasokeri. Soseuta seos. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria jos seos on liian hapanta. Jos seos ei soseudu kunnolla, lisää hieman vettä.

3. Siivuta mansikat ja rouhi kuusenkerkät.

4. Voitele vuokaspraylla minimuffinssivuoan kolot.

5. Ota jäähtynyt taikina ulos kelmusta ja kauli jauhojen avulla ohuemmaksi. Ota ympyrämuotilla sopivan kokoisia taikinapaloja ja painele ne muffinssivuoan koloihin. Paista pohjia 175 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä hetken ja käännä pohja ulos vuoasta. Laita pohjat jäähtymään ritilän päälle.

6. Mittaa valkuainen ja sokeri kuumennusta kestävään pyöreäpohjaiseen lasi tai metallikulhoon. Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä, anna porista liedellä. Aseta kulho kattilan päälle. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan. Vatkaa aineita voimakkaasti 7-10 min, kunnes massa on noin 60 asteista. Marengin tulisi olla kiiltävää ja paksua. Vatkaa marenkia vielä noin minuutti kylmässä vesihauteessa, jotta se jäähtyisi. Laita marenki pursotuspussiin, jossa on kiinni haluamasi tylla.

7. Laita jokaiseen pohjaan ensin hieman hilloketta, pilkottuja kuusenkerkkiä ja sitten mansikan siivuja. Pursota marenki pohjan päälle niin että marjat peittyvät. Paahda marengin pinta joko tohottimella tai uunin grillivastuksella. Jos paahdat marengin uunissa ole erittäin tarkka, ettei leivoksen pinta pala. Koristele leivokset kuusenkerkillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Crème brûlée -piirakkaKoko Suomi leipoo: Ullan mustikkahöpörön pöperöleivosKoko Suomi leipoo: Karin munkkia a´la twist and shoutKoko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivoksetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti