Pähkinäleivokset

Pakastetun voitaikinan avulla nämä maukkaat ja pienet kahvileivät on helppo valmistaa nopeasti – hyvä pelastus kun saat odottamattomia vieraita.

10-12 kpl

  • 3 pakastettua voitaikinalevyä

Täyte

  • 100 g rouhittua hasselpähkinää
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 munanvalkuaista

Koristeluun

  • 1 munanvalkuainen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä 15 minuuttia. Huuhdo uunipelti kylmällä vedellä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita pähkinärouhe, sokeri ja valkuaiset taikinaksi.

3. Laita voitaikinalevyt riviin ja kiinnitä kapeammat päät toisiinsa munanvalkuaisen avulla. Kaulitse taikina 15 cm leveäksi. Laita täyte keskelle pitkäksi ”tangoksi”. Käännä taikinan reunat molemmilta puolilta keskelle niin että saat rullan.

4. Käännä rulla sauma alaspäin ja paloittele 4 cm leveiksi paloiksi. Laita palat pellille, penslaa ne valkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!