Pähkinäleivokset
Pakastetun voitaikinan avulla nämä maukkaat ja pienet kahvileivät on helppo valmistaa nopeasti – hyvä pelastus kun saat odottamattomia vieraita.
10-12 kpl
- 3 pakastettua voitaikinalevyä
Täyte
- 100 g rouhittua hasselpähkinää
- 1 dl kidesokeria
- 2 munanvalkuaista
Koristeluun
- 1 munanvalkuainen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä 15 minuuttia. Huuhdo uunipelti kylmällä vedellä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita pähkinärouhe, sokeri ja valkuaiset taikinaksi.
3. Laita voitaikinalevyt riviin ja kiinnitä kapeammat päät toisiinsa munanvalkuaisen avulla. Kaulitse taikina 15 cm leveäksi. Laita täyte keskelle pitkäksi ”tangoksi”. Käännä taikinan reunat molemmilta puolilta keskelle niin että saat rullan.
4. Käännä rulla sauma alaspäin ja paloittele 4 cm leveiksi paloiksi. Laita palat pellille, penslaa ne valkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka