Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

Jakso 9.Masariinileivos.JAANA

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännen jakson teknisenä tehtävänä oli valmistaa mazariinileivoksia.

Muromassa

  • voi 120 g
  • sokeri 60 g
  • kananmuna 50 g
  • leivinjauhe ¼ tl
  • vehnäjauho 220 g
  • Appelsiinimarmeladia

Täytemassa

  • mantelimassa 125 g
  • voi 125 g
  • kananmuna¨ 110 g
  • karkea vehnäjauho 65 g
  • sokeri 95 g
  • Kuorruttaminen: Aprikoosimarmeladi ja pomada
  • Koristelu: Appelsiini

Valmistusohje

Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Laita muromassa hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Valmista täytemassa;

Vaahdota mantelimassa, voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi karkeat vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.


Voitele mazariinivuoat vuokaspraylla.

Kaulitse muromassa ohueksi ja vuoraa mazariinipohjat sillä.

Pursota pohjalla appelsiinimarmeladia.

Pursota täytemassa pohjille (älä laita täytettä vuoan pintaan asti).

Paista 180 asteessa kypsiksi.

Irrota leivokset ja anna hetki jäähtyä.

Levitä päälle hyvin ohut kerros aprikoosimarmeladia.

Lämmitä pomada 50 - 55 asteiseksi, lisää tarvittaessa vettä.

Kuorruta leivokset dippaamalla kansi pomadassa.

Koristele mazariinileivokset valmiilla appelsiinin kuorimuhennoksella tai itse valmistamilla appelsiinikoristeilla.

Tarjoile kymmenen (10) kappaletta mazariinileivoksia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!