Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

Jakso 9.Masariinileivos.JAANA

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännen jakson teknisenä tehtävänä oli valmistaa mazariinileivoksia.

Muromassa

  • voi 120 g
  • sokeri 60 g
  • kananmuna 50 g
  • leivinjauhe ¼ tl
  • vehnäjauho 220 g
  • Appelsiinimarmeladia

Täytemassa

  • mantelimassa 125 g
  • voi 125 g
  • kananmuna¨ 110 g
  • karkea vehnäjauho 65 g
  • sokeri 95 g
  • Kuorruttaminen: Aprikoosimarmeladi ja pomada
  • Koristelu: Appelsiini

Valmistusohje

Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Laita muromassa hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Valmista täytemassa;

Vaahdota mantelimassa, voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi karkeat vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.


Voitele mazariinivuoat vuokaspraylla.

Kaulitse muromassa ohueksi ja vuoraa mazariinipohjat sillä.

Pursota pohjalla appelsiinimarmeladia.

Pursota täytemassa pohjille (älä laita täytettä vuoan pintaan asti).

Paista 180 asteessa kypsiksi.

Irrota leivokset ja anna hetki jäähtyä.

Levitä päälle hyvin ohut kerros aprikoosimarmeladia.

Lämmitä pomada 50 - 55 asteiseksi, lisää tarvittaessa vettä.

Kuorruta leivokset dippaamalla kansi pomadassa.

Koristele mazariinileivokset valmiilla appelsiinin kuorimuhennoksella tai itse valmistamilla appelsiinikoristeilla.

Tarjoile kymmenen (10) kappaletta mazariinileivoksia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja