Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

Julkaistu 23.11.2017 07:29

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännen jakson teknisenä tehtävänä oli valmistaa mazariinileivoksia.

Muromassa

  • voi 120 g
  • sokeri 60 g
  • kananmuna 50 g
  • leivinjauhe ¼ tl
  • vehnäjauho 220 g
  • Appelsiinimarmeladia

Täytemassa

  • mantelimassa 125 g
  • voi 125 g
  • kananmuna¨ 110 g
  • karkea vehnäjauho 65 g
  • sokeri 95 g
  • Kuorruttaminen: Aprikoosimarmeladi ja pomada
  • Koristelu: Appelsiini

Valmistusohje

Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Laita muromassa hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Valmista täytemassa;

Vaahdota mantelimassa, voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi karkeat vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

Voitele mazariinivuoat vuokaspraylla.

Kaulitse muromassa ohueksi ja vuoraa mazariinipohjat sillä.

Pursota pohjalla appelsiinimarmeladia.

Pursota täytemassa pohjille (älä laita täytettä vuoan pintaan asti).

Paista 180 asteessa kypsiksi.

Irrota leivokset ja anna hetki jäähtyä.

Levitä päälle hyvin ohut kerros aprikoosimarmeladia.

Lämmitä pomada 50 - 55 asteiseksi, lisää tarvittaessa vettä.

Kuorruta leivokset dippaamalla kansi pomadassa.

Koristele mazariinileivokset valmiilla appelsiinin kuorimuhennoksella tai itse valmistamilla appelsiinikoristeilla.

Tarjoile kymmenen (10) kappaletta mazariinileivoksia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: TiikerikakkusetMiljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelpostiKoko Suomi leipoo: BebeleivoksetKoko Suomi leipoo: Tommin cannolitKoko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Hedelmäinen britakakkuTuulihatut
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivoksetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti