Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäpikkuleivät kuorrutteella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaksinkertaiset pähkinäpikkuleivät hillotäytteellä ja glaseerauksella herättävät varmasti arvostusta.

Kahdelle

  • 200 g hasselpähkinöitä
  • 200 g voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • hilloa, kiinteää, ei liian makeaa
  • 1 munanvalkuainen
  • mantelirouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha pähkinät mantelimyllyssä.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, lisää pähkinät ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Anna taikinan levätä kylmässä n. 1 tunti muovikelmuun käärittynä.

3. Voitele kaksi peltiä tai käytä leivinpaperia. Pyörittele taikina neljäksi, n. 3 cm paksuksi pitkoksi, jotka mahtuvat pellille. Laita kaksi pitkoa kummallekin pellille ja litistä ne, tasoita reunat. Paista uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

4. Leikkaa pitkot n. 6 cm pituisiksi pikkuleiviksi. Levitä litteälle puolelle hilloa ja laita pikkuleivät yhteen kaksi ja kaksi.

5. Sekoita tomusokeri ja munanvalkuainen paksuksi kuorrutukseksi, levitä pikkuleiville. Koristele pähkinöillä tai manteleilla. Näitä pikkuleipiä et voi pakastaa, ne ovat parhaimmillaan vastaleivottuina tai pari päivää vanhoina.

Lisää aiheesta:

PähkinäkätkötMarenkipikkuleivätJättipikkuleivätTiikeripikkuleivätPetit fours-leivoksetHillopikkuleivät
PikkuleivätJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti