Pähkinäpikkuleivät kuorrutteella
Kaksinkertaiset pähkinäpikkuleivät hillotäytteellä ja glaseerauksella herättävät varmasti arvostusta.
Kahdelle
- 200 g hasselpähkinöitä
- 200 g voita
- 1 dl kidesokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- hilloa, kiinteää, ei liian makeaa
- 1 munanvalkuainen
- mantelirouhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha pähkinät mantelimyllyssä.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, lisää pähkinät ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Anna taikinan levätä kylmässä n. 1 tunti muovikelmuun käärittynä.
3. Voitele kaksi peltiä tai käytä leivinpaperia. Pyörittele taikina neljäksi, n. 3 cm paksuksi pitkoksi, jotka mahtuvat pellille. Laita kaksi pitkoa kummallekin pellille ja litistä ne, tasoita reunat. Paista uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
4. Leikkaa pitkot n. 6 cm pituisiksi pikkuleiviksi. Levitä litteälle puolelle hilloa ja laita pikkuleivät yhteen kaksi ja kaksi.
5. Sekoita tomusokeri ja munanvalkuainen paksuksi kuorrutukseksi, levitä pikkuleiville. Koristele pähkinöillä tai manteleilla. Näitä pikkuleipiä et voi pakastaa, ne ovat parhaimmillaan vastaleivottuina tai pari päivää vanhoina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen