Täytetyt retkisämpylät
Sämpylät on helppo pakata ja ne säilyvät hyvin. Täytteitä voi vaihdella loputtomiin.
16 sämpylää
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 5 dl vettä
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 dl vehnänalkioita
- 4 dl grahamjauhoa
- 6 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 16 savukinkkusiivua
- 16 juustosiivua
- paprikajauhetta
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi ja kaada se vehnänalkioiden päälle. Anna jäähtyä 37-asteiseksi, jolloin voit liuottaa hiivan seokseen. Sekoita tähän kaikki muut ainekset ja vaivaa mukaan sen verran vehnäjauhoa, ettei taikina enää tartu. Anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala vuorollaan sentinpaksuiseksi levyksi. Ota muotilla kummastakin taikinalevystä 14-16 pyöreää kakkua. Siirrä kakkuset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Aseta puoleen pyörylöistä päälle yksi kinkku- ja yksi juustoviipale ja paina toinen taikinapyörylä päälle. Painele reunoilta kiinni. Anna nousta 30 minuuttia.
3. Penslaa kerrossämpylät vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta