Tiikeripikkuleivät

Nämä pikkuleivät ovat hienon tiikeriraidallisia. Ne näyttävät suuritöisiltä, mutta ovat hyvin helppoja valmistaa.

40 kpl

  • 225 g voisulaa
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl kidesokeria

Täyte

  • 1 munanvalkuainen
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri sekä 6 dl jauhoja taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Työstä taikina pehmeäksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kaksi pitkulaista levyä, mutta älä kaulitse liian ohueksi. Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri, lisää kaakaojauhe ja kookoshiutaleet.

3. Levitä täyte taikinalevyille ja kääri ne kokoon kuin kääretorttu. Leikkaa ohuita pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Ripottele mielellään päälle hieman kookosta ja paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja