Tiikeripikkuleivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677220/landscape16_9/515/290/d9578d807da1f575402a93e1355f9d8c/ol/897369-2846.jpg)
Nämä pikkuleivät ovat hienon tiikeriraidallisia. Ne näyttävät suuritöisiltä, mutta ovat hyvin helppoja valmistaa.
40 kpl
- 225 g voisulaa
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 5 rkl kidesokeria
Täyte
- 1 munanvalkuainen
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri sekä 6 dl jauhoja taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Työstä taikina pehmeäksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kaksi pitkulaista levyä, mutta älä kaulitse liian ohueksi. Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri, lisää kaakaojauhe ja kookoshiutaleet.
3. Levitä täyte taikinalevyille ja kääri ne kokoon kuin kääretorttu. Leikkaa ohuita pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Ripottele mielellään päälle hieman kookosta ja paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka