Vihreän vihreä salaatti
Suuri vadillinen vihreää salaattia kuuluu niin juhlan noutopöytään kuin grillikutsuihinkin. Täydennä itse poimituilla rapeilla voikukan lehdillä tai sipulinvarsilla, vesikrassilla, punajuuren- ja auringonkukanversoilla jne.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 1 ruukku basilikaa tai muita yrttejä
- 1 ruukku rucolaa
- 250 g tuoretta pinaattia
- 250 g friséesalaattia
Kastike
- 1/2 dl öljyä
- 2 tl viinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- (parmesaaniraastetta)
Valmistusohje
1. Vatkaa yhteen öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Raasta mukaan parmesaania, jos haluat.
2. Huuhtele salaatit ja yrtit huolellisesti ja kuivaa ne. Revi isot lehdet pienemmiksi. Jos leikkaat veitsellä, leikkauspinnat ruskettuvat melko nopeasti ja salaatista tulee rumannäköistä.
3. Asettele vihreät ainekset kauniisti vadille tai salaattikulhoon. Raasta halutessasi päälle parmesaania ja lusikoi kastike juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka