Vihreä linssisalaatti joulukinkulle

Linssit ovat kevyitä, kuitupitoisia ja pitävät nälän pitkään loitolla. Tee herkullinen linssisalaatti vaikka joulun välipäivinä ja nauti ohuiden joulukinkkuviipaleiden kanssa. Sopii myös hyvin savustetun lampaanviulun ja kaikenlaisten makkaroiden seuraan.

Neljälle

  • 2 ½ dl kuivattuja vihreitä linssejä
  • 1 pieni purjo
  • 1 vihreä paprika
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 ½ dl silputtua maustekurkkua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, se vie yleensä 30-40 minuuttia, mutta huomaa, että ne pehmenevät vielä jonkin verran jäähtyessään. Heitä keitinvesi pois.

2. Puhdista purjo huolellisesti ja hienonna se. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri ja leikkaa maustekurkku pieniksi paloiksi.

3. Kerrostele vihannekset haaleiden linssien kanssa kulhoon. Sekoita kastike ja kaada joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!