Vihreä linssisalaatti joulukinkulle
Linssit ovat kevyitä, kuitupitoisia ja pitävät nälän pitkään loitolla. Tee herkullinen linssisalaatti vaikka joulun välipäivinä ja nauti ohuiden joulukinkkuviipaleiden kanssa. Sopii myös hyvin savustetun lampaanviulun ja kaikenlaisten makkaroiden seuraan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 2 ½ dl kuivattuja vihreitä linssejä
- 1 pieni purjo
- 1 vihreä paprika
- 1 ruukku korianteria
- 1 ½ dl silputtua maustekurkkua
- 1 rkl viinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, se vie yleensä 30-40 minuuttia, mutta huomaa, että ne pehmenevät vielä jonkin verran jäähtyessään. Heitä keitinvesi pois.
2. Puhdista purjo huolellisesti ja hienonna se. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri ja leikkaa maustekurkku pieniksi paloiksi.
3. Kerrostele vihannekset haaleiden linssien kanssa kulhoon. Sekoita kastike ja kaada joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen