Vihreä linssisalaatti joulukinkulle
Linssit ovat kevyitä, kuitupitoisia ja pitävät nälän pitkään loitolla. Tee herkullinen linssisalaatti vaikka joulun välipäivinä ja nauti ohuiden joulukinkkuviipaleiden kanssa. Sopii myös hyvin savustetun lampaanviulun ja kaikenlaisten makkaroiden seuraan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 2 ½ dl kuivattuja vihreitä linssejä
- 1 pieni purjo
- 1 vihreä paprika
- 1 ruukku korianteria
- 1 ½ dl silputtua maustekurkkua
- 1 rkl viinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, se vie yleensä 30-40 minuuttia, mutta huomaa, että ne pehmenevät vielä jonkin verran jäähtyessään. Heitä keitinvesi pois.
2. Puhdista purjo huolellisesti ja hienonna se. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri ja leikkaa maustekurkku pieniksi paloiksi.
3. Kerrostele vihannekset haaleiden linssien kanssa kulhoon. Sekoita kastike ja kaada joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan