Vihreä keitto vegelisäkkein

Vihreät keitot, joissa on pinaattia, kurttulehtikaalia, nokkosia, mangoldia ovat superterveellisiä ja myös erittäin herkullisia. Vaihteeksi sellaista voi tarjoilla myös hieman erilaisilla vegelisäkkeillä, kuten tofupaloilla, marinoiduilla tomaateilla ja cashewpähkinöillä. Pinaatti ja kurttulehtikaali voidaan hyvin vaihtaa nokkosiin ja mangoldiin.

Neljälle

  • 250 g pakastettua silputtua kurttulehtikaalia
  • 250 g pakastettua silputtua pinaattia
  • 6 dl vihanneslientä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 100 g tofua
  • 6 marinoitua aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 rkl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi, lisää suola ja timjami, sitten sulamattomat kasvikset ja anna niiden sulaa liemessä.

2. Sekoita jauho maitoon ja suurusta keitto seoksella, kun vihannekset ovat sulaneet. Kiehauta uudelleen ja keitä muutama minuutti. Suolaa ja pippuroi.

3. Tarjoile keiton kanssa tofusuikaleita ja marinoituja tomaatteja sekä hieman paahdettuja cashewpähkinöitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.