Vihreä keitto vegelisäkkein
Vihreät keitot, joissa on pinaattia, kurttulehtikaalia, nokkosia, mangoldia ovat superterveellisiä ja myös erittäin herkullisia. Vaihteeksi sellaista voi tarjoilla myös hieman erilaisilla vegelisäkkeillä, kuten tofupaloilla, marinoiduilla tomaateilla ja cashewpähkinöillä. Pinaatti ja kurttulehtikaali voidaan hyvin vaihtaa nokkosiin ja mangoldiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g pakastettua silputtua kurttulehtikaalia
- 250 g pakastettua silputtua pinaattia
- 6 dl vihanneslientä
- 1 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl kevytmaitoa
- 100 g tofua
- 6 marinoitua aurinkokuivattua tomaattia
- 4 rkl cashewpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi, lisää suola ja timjami, sitten sulamattomat kasvikset ja anna niiden sulaa liemessä.
2. Sekoita jauho maitoon ja suurusta keitto seoksella, kun vihannekset ovat sulaneet. Kiehauta uudelleen ja keitä muutama minuutti. Suolaa ja pippuroi.
3. Tarjoile keiton kanssa tofusuikaleita ja marinoituja tomaatteja sekä hieman paahdettuja cashewpähkinöitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta