Paistettua tofua vihannesten ja yrttikastikkeen kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676962/landscape16_9/515/290/5e94470cdb9c0c139d34eb2080a7e243/GX/892918-1873.jpg)
Kiinteää tofua voi paistaa samaan tapaan pannulla kuin halloumi-juustoa. Tarjoile lisänä oliiviöljyssä kuullotettuja vihanneksia ja kylmää yrttikastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 600 g kiinteää tofua
- 8 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
- 100 g sokeriherneitä
- 1 punasipuli
Yrttikastike
- 4 dl kermaviiliä
- ½ rkl silputtua ruohosipulia
- ½ rkl silputtua persiljaa
- ½ tl silputtua basilikaa
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Yrttikastike: Silppua ruohosipuli, basilika ja persilja. Sekoita yrttisilppu kermaviiliin ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Pidä kastike kylmässä tarjoiluun asti.
2. Kuori ja kuutioi perunat ja anna niiden olla kylmässä vedessä hetken. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi paprika. Kuori ja lohko sipuli.
3. Paista perunakuutiot voissa. Kiehauta porkkanat ja sokeriherneet. Kuullota sipuli oliiviöljyssä. Lisää porkkanat ja sokeriherneet sekä paprika ja kuullota hetken. Lisää vielä perunat vihannesten joukkoon. Viipaloi ja paista tofu. Tarjoile vihannesten ja kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka