Paistettua tofua vihannesten ja yrttikastikkeen kera
Kiinteää tofua voi paistaa samaan tapaan pannulla kuin halloumi-juustoa. Tarjoile lisänä oliiviöljyssä kuullotettuja vihanneksia ja kylmää yrttikastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 600 g kiinteää tofua
- 8 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
- 100 g sokeriherneitä
- 1 punasipuli
Yrttikastike
- 4 dl kermaviiliä
- ½ rkl silputtua ruohosipulia
- ½ rkl silputtua persiljaa
- ½ tl silputtua basilikaa
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Yrttikastike: Silppua ruohosipuli, basilika ja persilja. Sekoita yrttisilppu kermaviiliin ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Pidä kastike kylmässä tarjoiluun asti.
2. Kuori ja kuutioi perunat ja anna niiden olla kylmässä vedessä hetken. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi paprika. Kuori ja lohko sipuli.
3. Paista perunakuutiot voissa. Kiehauta porkkanat ja sokeriherneet. Kuullota sipuli oliiviöljyssä. Lisää porkkanat ja sokeriherneet sekä paprika ja kuullota hetken. Lisää vielä perunat vihannesten joukkoon. Viipaloi ja paista tofu. Tarjoile vihannesten ja kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa