Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu palsternakkakeitto

Paahdettu palsternakkakeitto on helppo valmistaa!
Paahdettu palsternakkakeitto on helppo valmistaa!MTV
Julkaistu 12.10.2023 09:40

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 kg luomupalsternakkaa
  • kiehuvaa vettä tarpeen mukaan
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
  • 100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
  • (suolaa)
  • (mustapippuria myllystä)

Valmistusohje

Paahdettu palasternakkakeitto valmistuu näin:

  1. Kuori palsternakat tarvittaessa.

  2. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja poista kannat.

  3. Laita palsternakat uunipellille ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä.

  4. Laita kypsät palsternakat tehosekoittimeen ja lisää kiehuvaa vettä ja soseuta, kunnes saat sopivan sakean keiton. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita.

  5. Lisää kuohukerma tai ruokakerma ja sulatejuustoa ja sekoita.

  6. Tarkista maku.

  7. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

  8. Tarjoa tuoreen leivän kanssa!

Lisää aiheesta:

Helppo sosekeitto – sujauta keittoon vaikka bataattia, parsakaalia tai muita kasviksia!Hellapoliisin kasvissosekeittoKesäniityn keittoGratinoitu palsternakkaGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniäPoronkäristystä ja juureksia
KasviskeittoJuureskeittoJuureksetHellapoliisiNopeat ja helpotPääruoatKeitot

Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun. Voit käyttää myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta. Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto