Paahdettu palsternakkakeitto
Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun. Voit käyttää myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta. Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 kg luomupalsternakkaa
- kiehuvaa vettä tarpeen mukaan
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
- 100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
- (suolaa)
- (mustapippuria myllystä)
Valmistusohje
Paahdettu palasternakkakeitto valmistuu näin:
Kuori palsternakat tarvittaessa.
Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja poista kannat.
Laita palsternakat uunipellille ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä.
Laita kypsät palsternakat tehosekoittimeen ja lisää kiehuvaa vettä ja soseuta, kunnes saat sopivan sakean keiton. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita.
Lisää kuohukerma tai ruokakerma ja sulatejuustoa ja sekoita.
Tarkista maku.
Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta