Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wokattuja vihanneksia ihanan wokkikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ punainen paprika
  • 10 minimaissia
  • 100 g pavunituja
  • 100 g tuoretta parsakaalia
  • öljyä wokkaamiseen

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 maustemitta maizenaa
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja purista valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, sambal, paahdetut seesaminsiemenet, korianteri, hunaja, maizena, riisiviinietikka ja soija.

2. Puhdista, huuhdo ja kuivaa vihannekset ja sienet. Paloittele vihannekset tasakokoisiksi, ei liian isoiksi paloiksi. Paloittele herkkusienet. Kuumenna muutama ruokalusikallinen öljyä pannussa.

3. Lisää vihannekset pannuun valmistusajan mukaan. Aloita niillä, jotka vaativat pisimmän kypsymisajan, esim. parsakaali, ja lopeta niillä, jotka valmistuvat nopeasti, esim. idut. Sekoita niin että kuuma öljy tavoittaa kaikki vihannekset. Niiden tulee olla kauttaaltaan lämpimiä, mutta säilyttää napakkuus. Kaada kastike päälle heti kun vihannekset ovat valmiit, anna kaiken lämmetä kauttaaltaan ja tarjoile heti.

Rapeat vihannekset ihanassa wokkikastikkeessa ovat kokonainen päivällinen – tai mainio lisuke lihalle, kalalle tai kanalle. Parhaiten wokkaat wokkipannussa, mutta tavallinen paistinpannu, mielellään korkeareunainen, käy myös hyvin.

Lisää aiheesta:

RapucurryWokattuja vihanneksia katkarapujen keraJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryWokkivihanneksetPapu-linssicurryKasvispäivän wokkivihannekset
KasviswokkiKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviswokki
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Quinoaa wokattujen thaivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Itämaiset kasvikset wokissa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattua halloumijuustoa hunajawokattujen vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kasvisnuudeliwokki