Wokattuja vihanneksia ihanan wokkikastikkeen kera
Rapeat vihannekset ihanassa wokkikastikkeessa ovat kokonainen päivällinen – tai mainio lisuke lihalle, kalalle tai kanalle. Parhaiten wokkaat wokkipannussa, mutta tavallinen paistinpannu, mielellään korkeareunainen, käy myös hyvin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- ½ punainen paprika
- 10 minimaissia
- 100 g pavunituja
- 100 g tuoretta parsakaalia
- öljyä wokkaamiseen
Wokkikastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 tl sambal oelekia
- 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 rkl tuoretta korianteria
- 2 rkl hunajaa
- 1 maustemitta maizenaa
- ½ dl riisiviinietikkaa
- ½ dl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja purista valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, sambal, paahdetut seesaminsiemenet, korianteri, hunaja, maizena, riisiviinietikka ja soija.
2. Puhdista, huuhdo ja kuivaa vihannekset ja sienet. Paloittele vihannekset tasakokoisiksi, ei liian isoiksi paloiksi. Paloittele herkkusienet. Kuumenna muutama ruokalusikallinen öljyä pannussa.
3. Lisää vihannekset pannuun valmistusajan mukaan. Aloita niillä, jotka vaativat pisimmän kypsymisajan, esim. parsakaali, ja lopeta niillä, jotka valmistuvat nopeasti, esim. idut. Sekoita niin että kuuma öljy tavoittaa kaikki vihannekset. Niiden tulee olla kauttaaltaan lämpimiä, mutta säilyttää napakkuus. Kaada kastike päälle heti kun vihannekset ovat valmiit, anna kaiken lämmetä kauttaaltaan ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan