Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen kasviskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • ½ porkkana
  • 1 pieni sellerinvarsi
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 200 g tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala laakerinlehteä
  • ½ dl liotettuja valkoisia papuja
  • tuoretta timjamia
  • 6 dl kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 1 dl vihreitä papuja

Tarjoiluun

  • 4 rkl pestoa

Valmistusohje

1. Liota valkoisia papuja yön yli. Kaada vesi pois. Huuhtele pavut ja valuta lävikössä.

2. Kuori, puhdista ja huuhtele kasvikset. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa porkkana, sellerinvarsi, juuriselleri, purjo ja tomaatit pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy ja kuullota paloiteltuja kasviksia kevyesti valkosipulinkynsien, timjaminoksan ja laakerinlehden kanssa. Lisää valkoiset pavut ja kasvisliemi ja kiehauta. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmeitä. Tarkista maku.

4. Kiehauta keitto juuri ennen tarjoilua. Lisää herneet, paloitellut vihreät pavut ja tuore timjami. Tarjoa pesto erillisestä kulhosta, josta ruokailijat voivat lisätä sitä keittoannoksiinsa.

Soupe au pistou on eteläranskalainen täyttävä keitto, johon käytetään sekä vihreitä että kuivattuja papuja. Keitto tuoksuu ja maistuu valkosipulilta ja basilikalta.

Lisää aiheesta:

Foul medames, papumuhennosPapumuhennosJuureskeitto sahramin ja punaisten papujen keraSipulinen linssimuhennosKasviskeitto pistoullaPapu-paprikakeitto
KasviskeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto