Talvivihannesminestrone-keitto ja tofua
Talvikauden vihanneksista syntyy makoisa minestrone-keitto.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l kauden vihanneksia, esim. sipulia, selleriä, talvikurpitsaa, savoijinkaalia
- ½ chili, hienonnettuna
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl timjamia
- 3 valkosipulin kynttä
- 3 laakerinlehteä
- 250 g tomaattimurskaa
- 2 tl suolaa maun mukaan
- 1,75 l kasvislientä
- 200 g riisiä, pastaa, perunaa tai papuja, esikeitettynä
- 200 g Maustamatonta Alpro soya -tofua
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Paloittele vihannekset reilunkokoisiksi paloiksi. Hienonna chili.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää vihannekset, chili, tomaattipyree, murskatut valkosipulinkynnet, timjami sekä laakerinlehdet.
3. Freesaa aineksia kattilassa 15 minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvisliemi ja esikeitetty riisi/pasta/peruna/pavut.
5. Murenna tofu ja lisää joukkoon. Mausta suolalla.
6. Anna hautua puolen tunnin ajan.
7. Lisää lopuksi kaprikset ja hienonnettu persilja.
8. Tarjoile parmesaaniraasteen ja hyvälaatuisen oliiviöljyn kanssa.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka