Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera

Tuiki tavalliset katkaravut sopivat mainiosti wokkiin, jolloin niistä tuleekin eksoottisia.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Ainekset

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lohko kesäkaalia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 10 minimaissia
  • 2 limen mehu
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • rapsiöljyä wokkaukseen

Valmistusohje

1. Viipaloi herkkusienet, laita ne kylmään pannuun, kuumenna ja freesaa, kunnes neste on haihtunut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali. Puhdista sokeriherneet ja vihreät pavut. Purista limemehu, kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna rapsiöljyä wokkipannussa. Wokkaa ensin vihannekset erissä. Ota ne pannulta ja laita sivuun kypsennettyäsi ne. Aloita sipulilla, valkosipulilla ja kaalilla, jatka sokeriherneillä, pavuilla ja maissilla.

3. Sekoita kaikki ainekset pannussa. Kaada päälle limemehu, lisää inkivääri, sweet chili ja soija. Kääntele katkaravut pannuun juuri ennen tarjoilua ja anna niiden vain lämmetä, ei kiehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!