Uunissa paahdettu tomaattikeitto

Uunissa paahdettu tomaattikeitto
Kun tölkkitomaatit paahtaa uunissa, tomaattikeiton maku paranee! Kim Attola

Onko tässä Suomen paras tomaattikeitto? 27-vuotiaan Kimin resepti voitti Muttin järjestämän tomaattikeittokilpailun tällä ohjeella.

Tomaattikeitto

  • 1 purkki kirsikkatomaatteja
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 ½ paseeratun tomaatin tölkillistä vettä
  • 2 pientä sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1,5 tl sitruunan kuorta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • valkopippuria
  • chilirouhetta maun mukaan
  • 2 tl oreganoa
  • 2–3 tl basilikaa
  • 1 tl meiramia
  • 3 tl sokeria
  • 1,5 rkl kapriksia
  • oliiviöljyä

Cashew-kerma

  • 60–70 g cashewpähkinöitä (reilut kaksi kourallista pähkinöitä)
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • valkopippuria
  • sitruunanmehua
  • 2 rkl oluthiivahiutaleita

Valmistusohje

Tomaattikeitto: 

Laita kaikki ainekset kannelliseen uunipataan sekaisin. Paista uunissa 175 asteessa 1,5- 2h. Hämmennä välillä. Kun keitto on valmis uunista, surauta se sauvasekoittimella tai blenderissä soseeksi, tarkista maku. Lisää reilu puolet cashewkermasta joukkoon ja sekoita kauhalla, osan kermasta voi jättää koristeluun keiton päälle.

Cashew-kerma:

Liota pähkinät kuumaan veteen (tai mikrossa 4min) niin että peittyy. Pistä pehmeät pähkinät blenderiin ja lisää mausteet, lisää vettä sitä mukaan kunnes saavuttaa pehmeän lähes kermamaisen koostumuksen.

Parhaat ruokaohjelmat