Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa paahdettu tomaattikeitto

Kun tölkkitomaatit paahtaa uunissa, tomaattikeiton maku paranee!
Kun tölkkitomaatit paahtaa uunissa, tomaattikeiton maku paranee!Kim Attola
Julkaistu 03.11.2023 15:07

MTV LIFESTYLE

Onko tässä Suomen paras tomaattikeitto? 27-vuotiaan Kimin resepti voitti Muttin järjestämän tomaattikeittokilpailun tällä ohjeella.

  • Ruokavalio: Vegaaninen

Tomaattikeitto

  • 1 purkki kirsikkatomaatteja
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 ½ paseeratun tomaatin tölkillistä vettä
  • 2 pientä sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1,5 tl sitruunan kuorta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • valkopippuria
  • chilirouhetta maun mukaan
  • 2 tl oreganoa
  • 2–3 tl basilikaa
  • 1 tl meiramia
  • 3 tl sokeria
  • 1,5 rkl kapriksia
  • oliiviöljyä

Cashew-kerma

  • 60–70 g cashewpähkinöitä (reilut kaksi kourallista pähkinöitä)
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • valkopippuria
  • sitruunanmehua
  • 2 rkl oluthiivahiutaleita

Valmistusohje

Tomaattikeitto: 

Laita kaikki ainekset kannelliseen uunipataan sekaisin. Paista uunissa 175 asteessa 1,5- 2h. Hämmennä välillä. Kun keitto on valmis uunista, surauta se sauvasekoittimella tai blenderissä soseeksi, tarkista maku. Lisää reilu puolet cashewkermasta joukkoon ja sekoita kauhalla, osan kermasta voi jättää koristeluun keiton päälle.

Cashew-kerma:

Liota pähkinät kuumaan veteen (tai mikrossa 4min) niin että peittyy. Pistä pehmeät pähkinät blenderiin ja lisää mausteet, lisää vettä sitä mukaan kunnes saavuttaa pehmeän lähes kermamaisen koostumuksen.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Sinisen joukkueen reseptitKermainen broileri-tortellinikeitto – valmista hitaasti haudutuspadassa tai nopeammin kattilassaShakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaKookos-tomaattikeittoItämaiset frikadellit couscousin keraKesäkurpitsalasagne
TomaattikeittoKasviskeittoVegaaninenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto
  • ma12:41
    Nopeat ja helpot

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 03.11.202315:07
    Kasviskeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 02.06.201612:07
    Välipalat

    Punainen gazpacho

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä tomaattikeitto lasissa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo tomaattikeitto