Uunissa paahdettu tomaattikeitto
Onko tässä Suomen paras tomaattikeitto? 27-vuotiaan Kimin resepti voitti Muttin järjestämän tomaattikeittokilpailun tällä ohjeella.
- Ruokavalio: Vegaaninen
Tomaattikeitto
- 1 purkki kirsikkatomaatteja
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 ½ paseeratun tomaatin tölkillistä vettä
- 2 pientä sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1,5 tl sitruunan kuorta
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- valkopippuria
- chilirouhetta maun mukaan
- 2 tl oreganoa
- 2–3 tl basilikaa
- 1 tl meiramia
- 3 tl sokeria
- 1,5 rkl kapriksia
- oliiviöljyä
Cashew-kerma
- 60–70 g cashewpähkinöitä (reilut kaksi kourallista pähkinöitä)
- vettä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- valkopippuria
- sitruunanmehua
- 2 rkl oluthiivahiutaleita
Valmistusohje
Tomaattikeitto:
Laita kaikki ainekset kannelliseen uunipataan sekaisin. Paista uunissa 175 asteessa 1,5- 2h. Hämmennä välillä. Kun keitto on valmis uunista, surauta se sauvasekoittimella tai blenderissä soseeksi, tarkista maku. Lisää reilu puolet cashewkermasta joukkoon ja sekoita kauhalla, osan kermasta voi jättää koristeluun keiton päälle.
Cashew-kerma:
Liota pähkinät kuumaan veteen (tai mikrossa 4min) niin että peittyy. Pistä pehmeät pähkinät blenderiin ja lisää mausteet, lisää vettä sitä mukaan kunnes saavuttaa pehmeän lähes kermamaisen koostumuksen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Kurpitsapiiras