Venäläinen salaatti

Resepti on ohjelmasta Sapuskaa, harashoo!

Ainekset

  • 1 iso tomaatti
  • 2 sipulia
  • nippu persiljaa
  • nippu korianteria
  • nippu tilliä
  • 1 selleri
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 omena
  • 2 rkl herneitä
  • pala piparjuurta
  • noin 150g rasvasilliä
  • suolaa
  • pippuria
  • noin 1 rkl venäläistä sinappia
  • 230g smetanaa

Valmistusohje

HUOM! Venäläisen sinapin saa korvattua lisäämällä dijon sinappiin runsaasti piparjuurta.

Salaattia varten esivalmistuksessa keitetyt sellerin pala, 1-2 porkkanaa ja muutama peruna pilkotaan pieneksi. Salaattiin pilkotaan myös 2 sipulia ja yksi omena. Kaikki ainekset sekoitetaan salaattikulhoon.

Salaattiin lisätään herneitä noin 2rkl, raastetaan piparjuurta noin 3 rkl verran ja rasvasillistä pilkottuja pieniä paloja noin 150g.

Nipullinen tilliä ja puolikas selleri pilkotaan salaattiin. Salaattiin lisätään suolaa noin 1 tl ja reilusti pippuria. Lopuksi salaattiin sekoitetaan venäläistä sinappia noin 1 rkl ja smetanaa 230g.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.