Vastasavustettua savusilakkaa ja amerikkalaista salaattia

Saat savusilakat maistumaan vastasavustetuilta lämmittämällä niitä katajanhavuilla.

Neljälle

  • 8 savusilakkaa
  • 4 omenaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 fenkoli
  • 3 porkkanaa
  • 1 dl hienonnettuja hasselpähkinöitä

Kastike

  • 1 ½ rkl ruokaöljyä
  • 1 ½ rkl vettä
  • 1 ½ rkl puristettua sitruunamehua tai viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Raasta omenat ja porkkanat karkeasti. Suikaloi purjo ja fenkoli. Hienonna pähkinät. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.

2. Elleivät savusilakat ole vastasavustettuja, voit lämmittää ne ritilällä uunissa. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Laita mielellään uunin pohjalle uunipannuun hieman katajanhavuja saadaksesi kaloihin lisää hienoa makua.

3. Tarjoile lämpimän patongin tai paahtoleivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!