Julkaistu
Saat savusilakat maistumaan vastasavustetuilta lämmittämällä niitä katajanhavuilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 savusilakkaa
- 4 omenaa
- 1 pieni purjo
- 1 fenkoli
- 3 porkkanaa
- 1 dl hienonnettuja hasselpähkinöitä
Kastike
- 1 ½ rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl vettä
- 1 ½ rkl puristettua sitruunamehua tai viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Raasta omenat ja porkkanat karkeasti. Suikaloi purjo ja fenkoli. Hienonna pähkinät. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.
2. Elleivät savusilakat ole vastasavustettuja, voit lämmittää ne ritilällä uunissa. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Laita mielellään uunin pohjalle uunipannuun hieman katajanhavuja saadaksesi kaloihin lisää hienoa makua.
3. Tarjoile lämpimän patongin tai paahtoleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.