Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanajan silakkaa ruukussa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg perattuja silakoita
  • 2 nippua tilliä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ dl vettä

Lisäksi

  • posliiniruukku, jossa on kansi

Valmistusohje

1. Hienonna tilli. Murskaa pippureita hieman. Sekoita tillisilppu, pippurirouhe ja suola. Sekoita keskenään vesi ja viinietikka.

2. Lado ruukkuun vuorotellen silakkaa ja tilliseosta. Lopeta tillikerroksella. Kaada päälle viinietikkaseos. Laita ruukun kansi kiinni tai tee tiiviisti sulkeutuva kansi alumiinifoliosta.

3. Pane ruukku kattilaan, jossa on sen verran vettä, että se ylettyy ruukun puoliväliin. Laita ruukku kattilassa liedelle, hauduta miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Ota kansi pois ja anna ruukun jäähtyä ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Tarjoile silakat kylminä.

Tämä on todellinen klassikko, joka esiintyy monissa vanhoissa keittokirjoissa. Entisaikaan silakkaruukkuun tehtiin taikinalukko ruisjauhosta ja vedestä, joka sulki ruukun todella tiiviisti. Nykyään tyydymme kiertämään kierrekannen kiinni tai tiivistämään ruukun foliolla. Paras lisäke tämän ruoan kanssa ovat juurikeitetyt uudet perunat.

Lisää aiheesta:

Kirkasgraavatut silakat s/s NorrteljeJoulusilliRapusilakat puikulaperunoiden keraKirpeät silakatGraavattua silakkaa etikkaliemessäNokisilakat
MaustesilakkaAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jouluntuoksuiset maustesilakat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Valkosipulilta tuoksuvat silakat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sipulisilakat