Vanhanajan silakkaa ruukussa
Tämä on todellinen klassikko, joka esiintyy monissa vanhoissa keittokirjoissa. Entisaikaan silakkaruukkuun tehtiin taikinalukko ruisjauhosta ja vedestä, joka sulki ruukun todella tiiviisti. Nykyään tyydymme kiertämään kierrekannen kiinni tai tiivistämään ruukun foliolla. Paras lisäke tämän ruoan kanssa ovat juurikeitetyt uudet perunat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg perattuja silakoita
- 2 nippua tilliä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl kokonaisia maustepippureita
- 1 ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 ½ dl vettä
Lisäksi
- posliiniruukku, jossa on kansi
Valmistusohje
1. Hienonna tilli. Murskaa pippureita hieman. Sekoita tillisilppu, pippurirouhe ja suola. Sekoita keskenään vesi ja viinietikka.
2. Lado ruukkuun vuorotellen silakkaa ja tilliseosta. Lopeta tillikerroksella. Kaada päälle viinietikkaseos. Laita ruukun kansi kiinni tai tee tiiviisti sulkeutuva kansi alumiinifoliosta.
3. Pane ruukku kattilaan, jossa on sen verran vettä, että se ylettyy ruukun puoliväliin. Laita ruukku kattilassa liedelle, hauduta miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Ota kansi pois ja anna ruukun jäähtyä ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Tarjoile silakat kylminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan