Valkosipuli-tillitoast ja aioli

Grillattu tillitoast sopii erinomaisesti esimerkiksi keitetyn hummerin tai muiden rapujen kanssa. Kermainen aioli taas on hauska vaihtoehto majoneesille, klassiselle hummerin lisäkkeelle.

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 tl sitruunamehua
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 isoa tillinoksaa
  • ½ tl suolaa
  • öljyä penslaukseen

Aioli

  • 3 munankeltuaista
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ maustemittaa kajennepippuria

Valmistusohje

1. Aioli: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Vatkaa valkosipuli, keltuaiset, ja vesi yhteen 1-2 minuutin ajan. Lisää sitten öljy ohuena nauhana voimakkaasti vispaten, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Siirrä aioli kulhoon, sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta suolalla ja kajennella. Pane kylmään tarjoilun asti.

2. Toastin päällys: Sekoita keskenään sitruunamehu, voi ja suola, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Voitele kaikki leivät voiseoksella. Irrota tillitupsut varsista ja jaa ne leipien päälle. Voitele neljä alumiinifolioarkkia öljyllä.

3. Laita vastakkain aina kaksi leipää ja aseta folioarkille, kääntele paketiksi ja paahda niitä hiiligrillin päällä 2-3 minuuttia. Voit paahtaa leivät myös voileipägrillissä tai 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Puolita leivät vinottain kolmioiksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.