Katkarapu-muna-mäti-toast
Käytännöllinen alkuruoka, jonka voi valmistaa etukäteen ja vain viimeistellä tarjoiltavaksi. Tee joko pieniä alkupalaleipiä tai vielä pienempiä suupaloja drinkkilasien viereen.
Neljälle
- 500 g katkarapuja kuorineen
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl kirjolohen mätiä
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- 4 rkl kirjolohen mätiä
- 1 tomaatti
- 4 sitruunalohkoa
- rucolaa
- tilliä
- 4 paahdettua patonginpalaa
Valmistusohje
1. Sulata ja kuori katkaravut. Silppua ne. Kuori ja silppua myös muna sekä punasipuli. Sekoita hakkeet keskenään ja sido hakesekoitus majoneesilla ja kirjolohenmädillä. Mausta tahna suolalla ja mustapippurilla ja pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Paahda patonginpalat. Leikkaa tomaatit ja sitruuna lohkoiksi. Jaa rucolat ja patongit neljälle lautaselle. Lusikoi katkarapu-mätitahnaa leiville. Koristele mädillä, tomaatilla, sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan