Fettuttaa ei saisi kutsua vain tavalliseksi valkosipulileiväksi, vaikka sen päällä onkin pelkästään valkosipulia ja oliiviöljyä.
4 hengelle
- 4 isoa viipaletta suolatonta leipää (maalaisleipää)
- 2 valkosipulinkynttä hieromiseen
- 1 kuppi neitsytoliiviöljyä
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
Herkun salaisuus on tyrmäävän ihana toscanalainen neitsytoliiviöljy. Reseptiin voi todella rakastua sydänjuuriaan myöden.
- Paista leivät grillissä.
- Kun palat ovat vielä kuumat, hiero niihin valkosipulia.
- Pirskota hellästi neitsytoliiviöljyä palojen päälle.
- Mausta pienellä määrällä suolaa. Tarjoile heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.