Toscanalainen leipä

Fettuttaa ei saisi kutsua vain tavalliseksi valkosipulileiväksi, vaikka sen päällä onkin pelkästään valkosipulia ja oliiviöljyä.

4 hengelle

  • 4 isoa viipaletta suolatonta leipää (maalaisleipää)
  • 2 valkosipulinkynttä hieromiseen
  • 1 kuppi neitsytoliiviöljyä
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

Herkun salaisuus on tyrmäävän ihana toscanalainen neitsytoliiviöljy. Reseptiin voi todella rakastua sydänjuuriaan myöden.

- Paista leivät grillissä.

- Kun palat ovat vielä kuumat, hiero niihin valkosipulia.

- Pirskota hellästi neitsytoliiviöljyä palojen päälle.

- Mausta pienellä määrällä suolaa. Tarjoile heti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.