Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taskuraputahnaa ja crostineja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 200 g taskuravunlihaa
  • 1/4 kurkku
  • 2 rkl tillisilppua
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 2 tl piparjuuriraastetta
  • muutama tippa sitruunamehua

Aioli

  • 3 munankeltuaista
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ maustemitta kajennepippuria
  • ½ tl suolaa

Crostini

  • 1 ciabatta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl gourmetsuolaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munankeltuaiset veden kanssa käsin tai koneella pari minuuttia. Lisää sen jälkeen öljy ohuena norona voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää. Laita aioli kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita mukaan ranskankerma, suola ja kajenne. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Puhdista taskuravunliha huolellisesti. Kuori ja halkaise kurkku, raaputa pois siemenet ja kuutioi kurkku pieneksi. Silppua tilli ja ruohosipuli. Sekoita keskenään aioli, kurkku, tilli, ruohosipuli ja piparjuuriraaste kulhossa. Kääntele sen joukkoon varovasti ravunliha ja purista sekaan muutama tippa sitruunamehua. Laita tahna jääkaappiin ainakin 2 tunniksi, jotta maut tasaantuvat.

Tavallisesta purkki-taskuravusta tullee juhlaruokaa tilin ja aiolin ansiosta. Ripaus kajennea antaa vielä tulista vauhtia ruokaan. Jos käytät kokonaista taskurapua, saat tietenkin saksista hienot koristelut tarjoiluun.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise leipä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi pitkittäin. Penslaa siivut molemmilta pulilta oliiviöljyllä ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda leipiä uunissa 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, ripottele hieman gourmetsuolaa leiville ja anna niiden jäähtyä. Jaa taskuraputahna neljään tarjoilukulhoon ja tarjoa ohessa crostineja.

Lisää aiheesta:

Kevätrullat lohitartarin keraValkosipuli-tillitoast ja aioliFish and chips japanilaisittainJuustocurry herneiden keraLohipyttipannuKlassinen caesarsalaatti
TahnatVälipalatAlkuruoatLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tahnat
  • 10.10.202410:21
    Nopeat ja helpot

    Pistaasihummus

  • 15.12.202313:17
    Joulu

    Savuporotahna

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savukalatahna

  • 18.02.201300:00
    Anjovis

    Tapenade anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Crostinit tonnikalatahnan kera