Mainos
Mainos

Tavallisesta purkki-taskuravusta tullee juhlaruokaa tilin ja aiolin ansiosta. Ripaus kajennea antaa vielä tulista vauhtia ruokaan. Jos käytät kokonaista taskurapua, saat tietenkin saksista hienot koristelut tarjoiluun.

Neljälle

  • 200 g taskuravunlihaa
  • 1/4 kurkku
  • 2 rkl tillisilppua
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 2 tl piparjuuriraastetta
  • muutama tippa sitruunamehua

Aioli

  • 3 munankeltuaista
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ maustemitta kajennepippuria
  • ½ tl suolaa

Crostini

  • 1 ciabatta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl gourmetsuolaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munankeltuaiset veden kanssa käsin tai koneella pari minuuttia. Lisää sen jälkeen öljy ohuena norona voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää. Laita aioli kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita mukaan ranskankerma, suola ja kajenne. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Puhdista taskuravunliha huolellisesti. Kuori ja halkaise kurkku, raaputa pois siemenet ja kuutioi kurkku pieneksi. Silppua tilli ja ruohosipuli. Sekoita keskenään aioli, kurkku, tilli, ruohosipuli ja piparjuuriraaste kulhossa. Kääntele sen joukkoon varovasti ravunliha ja purista sekaan muutama tippa sitruunamehua. Laita tahna jääkaappiin ainakin 2 tunniksi, jotta maut tasaantuvat.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise leipä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi pitkittäin. Penslaa siivut molemmilta pulilta oliiviöljyllä ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda leipiä uunissa 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, ripottele hieman gourmetsuolaa leiville ja anna niiden jäähtyä. Jaa taskuraputahna neljään tarjoilukulhoon ja tarjoa ohessa crostineja.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.