Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fish and chips japanilaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 500 g pakastettuja ranskanperunoita
  • 2 l friteerausöljyä
  • 2 pakettia tempuramixiä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 4 dl pankoa, japanilaista korppujauhoa
  • suolaa ja valkopippuria

Sitrusaioli

  • 3 munankeltuaista
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (1 tl wasabia)
  • ½ tl suolaa
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Sitrusaioli: Vatkaa vettä ja keltuaisia 1-2 minuuttia. Lisää sitten öljy, ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Siirrä aioli kulhoon ja purista valkosipuli joukkoon. Lisää ranskankerma ja mausta suolalla ja mahdollisesti wasabilla. Pese sitruuna hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu aioliin. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuumenna friteerausöljy 200 asteeseen. Friteeraa ranskanperunat erissä, niiden pitää olla rapeita ja kullanruskeita melkein heti. Valuta talouspaperin päällä ja suolaa juuri ennen tarjoilua.

3. Alenna rasvakeittimen lämpötilaa 160 asteeseen. Sekoita yhteen tempuramixit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kalafileet 12 pitkänomaisiksi suikaleiksi. Mausta kalapalat pippurilla kauttaaltaan, kääntele jauhoissa ja ravista kevyesti. Kasta palat sen jälkeen tempurataikinaan ja lopuksi panko-leivitykseen ja friteeraa kalapalat sitten kevyesti kullanvärisiksi. Nosta ranskanperunat ja friteeratut kalapalat vadille, sirottele päälle suolaa ja tarjoile ohessa aioli omasta kulhostaan.

Lisää aiheesta:

Valkosipuli-tillitoast ja aioliKalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaUunilammascurryFriteerattuja kananuggetteja aiolin keraKalagratiini foliovuoassaRuijanpallasceviche
Friteerattu kalaPääruoatKalaruoka

Kermainen aioli sopii yhteen monien kala- ja äyriäisruokien kanssa. Erilaisilla mausteilla vaihtelet sitä helposti. Kokeile esim. sitruunaa, chiliä tai tuoreita yrttejä.

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala