Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillilohta ja tillihollandaise

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 hengelle

  • 4 lohiviipaletta á 150 g
  • öljyä voiteluun
  • suolaa ja valkopippuria

Tillihollantilaiskastike

  • 3 munankeltuaista
  • 3 rkl vettä
  • 1 nippu tilliä
  • 250 g voita
  • 1/2 sitruuna
  • suolaa
  • ripaus kajennepippuria

Valmistusohje

1. Kastike: silppua tilli, sulata voi ja purista sitruunanpuolikkaasta mehu. Sekoita keltuaisia, vettä, sitruunamehua, hippunen suolaa ja kajennepippuria mikserissä kovimmalla vauhdilla 15 sekuntia. Lisää jäähtynyt voisula kapeana norona koneen pyöriessä. Lisää lopuksi tillisilppu ja pyöritä 10 sekuntia hiljaisimmalla vauhdilla.

2. Mausta lohiviipaleet suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja sivele niille hieman öljyä. Grillaa ne joko grillipannussa tai puuhiiligrillissä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa grillattu lohi tillihollantilaisen sekä vastakeitettyjen perunoiden ja sokeriherneiden kanssa.

Lisää aiheesta:

LohivoileipäValkosipuli-tillitoast ja aioliBroilerinmaksasalaattiBBQ-lohi perunamuusillaRouilleTäytettyä lammasta tillikastikkeella
Grillattu lohiKastikkeet ja dipitGluteenitonPääruoatKalaruoka

Lohi, tilli ja hollandaise-kastike ovat klassinen yhdistelmä. Tehosekoittimella tai muulla talouskoneella teet hollantilaiskastikkeen näppärästi. Vielä uusia perunoita ja sokeriherneitä. Nam!

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta