Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Länsirannikon lankongit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuusi palaa

  • 3 pitkää palaa patonkia tms
  • 600 g katkarapuja kuorineen
  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 3-4 lehtisellerin vartta viipaleina
  • 1 pitkä kurkku kuutioina

Muhennos

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • simpukoiden lientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • 1 munankeltuainen
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori katkaravut. Muhennos: Kuullota sipulisilppu voissa, ripottele päälle jauho, sekoita, ja ohenna seos simpukoiden liemellä, viinillä ja kermalla. Keitä 10 minuuttia. Mausta. Sekoita joukkoon keltuainen, tillisilppu sekä selleri- ja kurkkupalat. Lisää puolet katkaravuista ja simpukoista.

2. Paahda patongit ensin kevyesti uunissa. Halkaise sitten patonkipalat, sivele puolikkaille voita, laita ne lähekkäin uunipellille. Jaa muhennos leiville, koristele lopuilla äyriäisillä ja puuteroi hieman paprikalla. Gratinoi uunissa pari minuuttia.

Gratinoidut äyriäisleivät ovat mainiota tarjottavaa lounaalla tai vaikka elokuvaillan jälkeen. Näiden ylellisten leipien juhlavuutta lisää, jos tarjoilet kuivaa valkoviiniä lisäksi. Ruotsissa nämä tehdään landgångsbrödistä, ylipitkästä erikoisleivästä. Meillä täytyy tyytyä pitkiin paksuhkoihin patonkeihin tai esimerkiksi ciabatteleipiin.

Lisää aiheesta:

Lämpimät broileripinaattitäytteiset voileivätKermainen äyriäistoastValkosipuli-tillitoast ja aioliKanankoipia riisin ja oliivisalaatin keraBroileri-pot-au-feu krutonkien keraKeitetyt haukipyörykät
KalavoileipäLisäkeruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä
  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 31.03.202307:40
    Leipä

    Nopeat leivät juhliin tai arkeen: Katin ihanat rapuleivät

  • 31.05.201612:19
    Pääruoat

    Kalaräppi eli kalawrapit rieskasta

  • 08.10.201308:24
    Makuja

    Munakokkelia, saaristolaisleipää ja siianmätiä

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Lehtisalaattikastike lohelle