Valkosipulisilavoitu lampaanfilee
Lampaan ulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Tämä liha sopii hyvin kokonaisena kypsytettäväksi. Klassiseen tapaan se tarjoillaan vihreiden papujen ja tomaattien kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 800 g lampaan ulkofileetä
- 8 valkosipulinkynttä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Aioli
- 2 raakaa munankeltuaista
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 3 maustemittaa suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 3 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- 4 tomaattia
- 250 vihreitä papuja
Valmistusohje
1. Aioli: Varmista, että kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä, silloin aioli eli valkosipulimajoneesi ei juoksetu niin helposti. Kuori ja purista valkosipulinkynnet ja purista sitruunasta mehua. Vatkaa keskenään keltuaiset, sitruunamehu, valkosipulimurske ja suola. Lisää öljyä varovasti, aluksi tipoittain, sitten ohuena norona. Vatkaa koko ajan voimakkaasti, mieluiten sähkövatkaimella tai tehosekoittimella. Valmis aioli on kiiltävää ja paksua. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa risti tomaattien päähän ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Paista niitä uunissa 15 minuuttia. Keitä vihreitä papupalkoja miedosti suolatussa vedessä. Pidä vihannekset lämpiminä tarjoiluun.
3. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Puhdista filee(t), pistä terävällä veitsellä syviä viiltoja lihaan ja työnnä valkosipulinkynnet viiltoihin. Hiero liha suolalla ja pippurilla ja paista paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Nosta uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, tai kunnes lihan sisälämpötila on 65 astetta. Uunista otettuasi anna lihan vetäytyä jonkin aikaa ennen viipalointia. Tarjoile aiolin ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa