Uunissa paistettua nieriää
Mieluiten kalansaaliinsa grillaisi avotulella vuoristopuron äärellä, mutta ellei se onnistu, nieriän voi hyvin paistaa myös uunissa. Tarjoile vapaavalintaisten lisukkeiden kera päivälliseksi, tai salaatin kera lounaaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg kokonaisia, perattuja nieriöitä
- 1 nippu tilliä
- suolaa, pippuria
Tarjoiluun
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa kalat.
2. Leikkaa nahkaan viiltoja ja laita kalat uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi päältä ja sisältä, täytä kalat tillinoksilla.
3. Paista kalat lähes kypsiksi uunissa, n. 10-15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla, niin kalat jälkipaistuvat kypsiksi muutamassa minuutissa. Vedä pois nahka ja tarjoile kalat sitruunan ja mieleistesi lisukkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan