Mieluiten kalansaaliinsa grillaisi avotulella vuoristopuron äärellä, mutta ellei se onnistu, nieriän voi hyvin paistaa myös uunissa. Tarjoile vapaavalintaisten lisukkeiden kera päivälliseksi, tai salaatin kera lounaaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg kokonaisia, perattuja nieriöitä
- 1 nippu tilliä
- suolaa, pippuria
Tarjoiluun
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa kalat.
2. Leikkaa nahkaan viiltoja ja laita kalat uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi päältä ja sisältä, täytä kalat tillinoksilla.
3. Paista kalat lähes kypsiksi uunissa, n. 10-15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla, niin kalat jälkipaistuvat kypsiksi muutamassa minuutissa. Vedä pois nahka ja tarjoile kalat sitruunan ja mieleistesi lisukkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!