Uunissa paistettua nieriää
Mieluiten kalansaaliinsa grillaisi avotulella vuoristopuron äärellä, mutta ellei se onnistu, nieriän voi hyvin paistaa myös uunissa. Tarjoile vapaavalintaisten lisukkeiden kera päivälliseksi, tai salaatin kera lounaaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg kokonaisia, perattuja nieriöitä
- 1 nippu tilliä
- suolaa, pippuria
Tarjoiluun
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa kalat.
2. Leikkaa nahkaan viiltoja ja laita kalat uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi päältä ja sisältä, täytä kalat tillinoksilla.
3. Paista kalat lähes kypsiksi uunissa, n. 10-15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla, niin kalat jälkipaistuvat kypsiksi muutamassa minuutissa. Vedä pois nahka ja tarjoile kalat sitruunan ja mieleistesi lisukkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta