Uuniperunoita muikunmädillä
Laske 1-2 perunaa jokaiselle ruokailijalle. Alkuruoaksi riittää yksi, pääruokana kahdesta tulee paremmin kylläiseksi. Pienet uuniperunat ovat myös mukava ruokalaji seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 uuniperunaa
- karkeaa suolaa vuokaan
- 2 dl kermaviiliä
- 50 g muikunmätiä
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa ja huuhdo perunat hyvin. Kuivaa ne ja pistele niihin reikiä, jotteivät ne räjähdä uunissa.
2. Laita perunat suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 1-1 ¼ tuntia.
3. Leikkaa perunoiden päälle ristiviillot ja paina sivuilta, niin että viillot avautuvat. Tarjoile kermaviilin, muikunmädin ja ruohosipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria