Mainos
Mainos

Tätä herkullista kastiketta kannattaa valmistaa kerralla kunnon annos. Jäljelle jäänyt kastike säilyy jääkaapissa viikon verran ja täydentää erinomaisesti monenlaisia ruokia. Kaikkein maukkainta lohi on medium-kypsänä, toisin sanoen sisältä hieman punertavana.

4 annosta

  • 4 lohifileetä, à 150-200 g
  • hieman karkeaa suolaa
  • öljyä uunipannulle

Kastike

  • 2 dl kasvislientä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2½ dl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl perunajauhoja

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • viipaloitua purjoa
  • suikaloitua kiinankaalia
  • persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

1. Uunilohi: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohifileiden tulee olla ruodottomia ja suomustettuja. Nahkaa ei kuitenkaan tarvitse poistaa. Mausta lohifileet karkealla suolalla ja nosta ne öljytylle uunipannulle nahka ulospäin. Kypsennä uunissa 8-10 minuuttia, kiertoilmauunissa riittää lyhyempikin aika.

2. Kastike: Sekoita kasviliemi, viinietikka chilikastike. Kiehauta, poista vaahto huolellisesti ja hauduta noin 5 minuuttia. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.

3. Tarjoa lohifileet peruna-purjo-kiinankaalipedillä. Kaada päälle kastiketta ja koristele lehtipersiljalla tai korianterilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.