Tätä herkullista kastiketta kannattaa valmistaa kerralla kunnon annos. Jäljelle jäänyt kastike säilyy jääkaapissa viikon verran ja täydentää erinomaisesti monenlaisia ruokia. Kaikkein maukkainta lohi on medium-kypsänä, toisin sanoen sisältä hieman punertavana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 4 lohifileetä, à 150-200 g
- hieman karkeaa suolaa
- öljyä uunipannulle
Kastike
- 2 dl kasvislientä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 2½ dl makeaa chilikastiketta
- 1 tl perunajauhoja
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- viipaloitua purjoa
- suikaloitua kiinankaalia
- persiljaa tai korianteria
Valmistusohje
1. Uunilohi: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohifileiden tulee olla ruodottomia ja suomustettuja. Nahkaa ei kuitenkaan tarvitse poistaa. Mausta lohifileet karkealla suolalla ja nosta ne öljytylle uunipannulle nahka ulospäin. Kypsennä uunissa 8-10 minuuttia, kiertoilmauunissa riittää lyhyempikin aika.
2. Kastike: Sekoita kasviliemi, viinietikka chilikastike. Kiehauta, poista vaahto huolellisesti ja hauduta noin 5 minuuttia. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.
3. Tarjoa lohifileet peruna-purjo-kiinankaalipedillä. Kaada päälle kastiketta ja koristele lehtipersiljalla tai korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.