Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunilohi itämaisittain kuorrutettuna

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 900 g lohifileetä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1-2 kpl tuoretta chiliä
  • 75 g salottisipulia
  • tuoretta inkivääriä
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 0.5 dl limen mehua ja kuorta
  • 0.5 dl tuoretta korianteria

Lisäksi

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 300 g punasipulia

Valmistusohje

Nosta lohifilee sopivan kokoiseen vuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta suolalla.

Halkaise chili ja poista siemenet. Jos chili on miedon tuntuinen ja pidät chilistä, käytä 2 kappaletta. Leikkaa chili pitkittäin suikaleiksi ja ne edelleen pieniksi paloiksi. Nosta kulhoon.

Silppua salottisipulit pieneksi. Raasta tai silppua kuorittu tuore inkivääri joukkoon. Lisää valkosipulit puristettuna tai pienenä silppuna. Sekoita joukkoon limen mehu ja halutessasi raastettua kuorta (pese lime hyvin ennen raastamista). Voit hienontaa mausteet myös morttelissa.

Sekoita joukkoon lopuksi hienonnettu korianteri tai sen tilalla persilja. Levitä seos lohifileen päälle.

Lisää uunipannulle kypsymään myös kesäkurpitsaviipaleen puolikkaat ja punasipulia suikaloituna.

Kypsennä 180 asteessa uunin keskiosassa tai toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Lohiceviche Inkivääri-chiliherkkusienetIntialainen broileripataLohta rucolapeston keraKevyt avokado-herkkusienisalaattiPerunankuorisipsit
UunilohiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKrista KupariharjuKeventäjät

Lohifilee saa hunnukseen ihania itämaisia makuja mm. chilistä ja inkivääristä! Uunipannulla kypsyvät myös lisukkeeksi kesäkurpitsa ja punasipuli. Ohjeesta riittää 6 ruokailijalle. Energiapitoisuus: 324 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa