Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 300 g pakastettua turskafileetä
  • ½ dl vastapuristettua limettimehua
  • ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 punasipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 4 maissintähkää
  • 2 keräsalaattia
  • 2 tuoretta, punaista chilipalkoa

Valmistusohje

1. Kuori punasipulit ja leikkaa toinen viipaleiksi. Leikkaa sulatetut turskafileet pieniksi paloiksi.

2. Sekoita kulhossa limettimehu, sitruunamehu, oliiviöljy, chilijauhe, puristetut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kääntele kalapalat ja sipuliviipaleet mausteliemessä ja marinoi yön yli.

3. Keitä maissintähkiä ripauksella suolaa maustetussa vedessä 20 minuuttia. Paloittele tähkät. Halkaise, huuhtele ja suikaloi chilipalot. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille ja jaa kalapalat salaatinlehtien päälle. Leikkaa toinen sipuli renkaiksi. Koristele ceviche sipulirenkailla, chilisuikaleilla ja keitetyllä maissilla.

Lisää aiheesta:

Thaisalaattia pihvilihallaKatkarapuwokki ja nuudeleitaRapucurryLohicarpaccio basilikallaBroilerinkoipia vihreällä curryllaKookoskana
CevicheKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoat

Tässä ohjeessa kala marinoidaan yön yli sitruuna-limettimarinadissa, joten varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Tarjoa meksikolaistyylisenä alkuruokana tai iltapalana. Maissin sijaan voit tarjota keitettyjä bataatteja.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ceviche
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohi-avokadoceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampasimpukka-ruijanpallasceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkaceviche- ja pihvit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Surimiceviche avokadon, papaijan ja limen kera