Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa

Tässä ohjeessa kala marinoidaan yön yli sitruuna-limettimarinadissa, joten varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Tarjoa meksikolaistyylisenä alkuruokana tai iltapalana. Maissin sijaan voit tarjota keitettyjä bataatteja.

4 annosta

  • 300 g pakastettua turskafileetä
  • ½ dl vastapuristettua limettimehua
  • ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 punasipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 4 maissintähkää
  • 2 keräsalaattia
  • 2 tuoretta, punaista chilipalkoa

Valmistusohje

1. Kuori punasipulit ja leikkaa toinen viipaleiksi. Leikkaa sulatetut turskafileet pieniksi paloiksi.

2. Sekoita kulhossa limettimehu, sitruunamehu, oliiviöljy, chilijauhe, puristetut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kääntele kalapalat ja sipuliviipaleet mausteliemessä ja marinoi yön yli.

3. Keitä maissintähkiä ripauksella suolaa maustetussa vedessä 20 minuuttia. Paloittele tähkät. Halkaise, huuhtele ja suikaloi chilipalot. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille ja jaa kalapalat salaatinlehtien päälle. Leikkaa toinen sipuli renkaiksi. Koristele ceviche sipulirenkailla, chilisuikaleilla ja keitetyllä maissilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.