Tuoresuolattua lohta Modenan tapaan

Ylelliset lohifileet käyvät kevyenä alkupalana! Annos on myös gluteeniton ja kananmunaton.

Ainekset

  • 400 g lohta fileenä
  • 1 rkl karkeata suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • tilliä
  • 1 rkl Modenan Herttuan balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Hiero fileen pintaan suola, sokeri, rouhitut pippurit ja tilli. Pirskottele balsamietikkaa fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun.

Laita jääkaappiin kevyen painon alle ja anna maustua vuorokausi.

Pyyhi fileen pinta puhtaaksi ja leikkaa viistosti ohuita viipaleita. Rullaa lohiruusukkeet lautaselle ja tarjoa balsamietikan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!