Tulinen tomaattikastike
Tomaattikastiketta voi tarjoilla monen ruokalajin kera. Tämä kastike valmistetaan purkkitomaateista ja se saa tulisuutta chilistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 prk kokonaisia tomaatteja à 400 g
- 1 porkkana
- 1 lehtisellerin varsi
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ punainen chili
- 1 timjaminoksa
- 1 oreganonoksa
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta kidesokeria
- 2 maustemittaa punaviinietikkaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi porkkana ja valkosipuli, suikaloi selleri ja chili, kuori ja hienonna sipuli. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja yrtinoksat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
2. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.
3. Nostele yrttioksat kastikkeesta. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka