Tomaattisalaattia ja ruohosipulikastiketta

Tähän klassiseen alkuruokaan ei kyllästy koskaan. Kun tomaatit ovat kesän kypsyttämiä ja sipuli parhaimmillaan, tätä salaattia voi syödä vaikka päivittäin. Vaihtelua saat kokeilemalla kastikkeessa erilaisia mausteyrttejä - basilika on aina yhtä hyvä valinta.

4 annosta

  • 6 kypsää, kiinteää tomaattia
  • kauden salaattia
  • 1 nippu ruohosipulia tai basilikaa
  • 1-2 sipulia
  • 1½ rkl punaviinietikkaa
  • 1½ rkl vettä
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita viinietikka, vesi, suola ja valkopippuri tehosekoittimen suurimmalla teholla kastikkeeksi, anna koneen käydä 20 sekuntia. Kaada joukkoon öljy ja jatka sekoittamista vielä muutama sekunti.

2. Huuhtele salaatti ja tomaatti. Kuori sipulit. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille.

3. Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet salaattipedille. Annostele kastike juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle vielä leikattua ruohosipulia tai basilikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.