Tomaattimunat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675098/landscape16_9/515/290/e04a099884e6a9857f3e345725cd4ff9/Uu/899070-1554.jpg)
Kuka sanoi, että kevyen ruoan pitäisi olla tylsää? Valitse hienoja, kiinteitä tomaatteja. Tämän ruokalajin voit valmistaa myös useammalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Yhdelle
- 2 isoa tomaattia
- suolaa
- 2 pientä kananmunaa
- muutama kuorittu katkarapu
- tilliä ja salaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa tomaateista ”hattu” irti ja koverra sisus. Suolaa tomaatinkuoret sisältä.
2. Riko muna molempiin tomaatteihin ja laita ne vadilla uuniin kunnes munat ovat jähmettyneet.
3. Tarjoile katkarapujen ja tillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka