Suklaafondant on ravintolajälkiruokien klassikko, jonka valmistaminen onnistuu myös kotikokilta. Nappaa vinkit täydelliseen suklaajälkkäriin!
Ravintola-alalla on jo muutaman vuoden ajan vallannut "juurille palaamisen" trendi. Huippuravintoloissakin etsitään kotoisia makuja ja nostetaan esiin vanhoja klassikoita – joko sellaisenaan tai hieman nykypäivään tuunattuina.
Mikä Hieta? Suomen parhaimmistoon kuuluva helsinkiläisravintola Nokka laajensi reviiriään Katajanokalta Hietalahteen, kun Hieta siirtyi Nokka-ravintoloiden siipien alle. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikan luotsaamina Hieta hyödyntää Nokan laadukasta tuottajaverkostoa ja muodostaa Hietalahden perinteikkäälle kortteliravintolalle entistä tiiviimmän yhteyden kotimaisen alkutuotannon ja laadukasta ruokaa arvostavien asiakkaiden välillä. Nokan tuoman keittiö- ja palvelunäkemyksen avulla Hieta haluaa nousta Helsingin parhaimpien korttelibistrojen joukkoon.
Yhtentä esimerkkinä tästä on helsinkiläisravintola Hieta, jonka ruokalistalta voi bongata herkullisia klassikkoannoksia, kuten paistettua maksaa, wieninleikettä ja jälkiruokapuolelta ranskalaisklassikot suklaafondantin ja crème brûléen.
– Olen tehnyt ruokaa sen verran pitkään, että osa ruoista rupeaa jo häviämään (listoilta), vaikka ne olivat ihan hyviä ruokia. Välillä ne ”retroruoat” sitten taas nousevat esiin, kuten vaikka meidän listoillamme oleva wieninleike, ravintola Hiedan keittiöpäällikkö Ari Ruoho kertoo.
Kokeile kotona: Täydellisen mehevä kahvi-suklaafondant
Hieta-ravintolan suklaafondant saa suomalaiseen makuun sopivaa potkua kahvista.
