Sydämellinen muromisu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664592/landscape16_9/515/290/b8d0f1967fbb93b04503ced85536b736/aX/muromisu-8389.jpg)
Muromisu on kotimainen versio italialaisesta tiramisusta. Vadelmien lisäksi tähän herkkuun sopivat sopivat hyvin myös mansikat, kirsikat, mustikat, lakat, tyrni tai herukat. Tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää mascarpone-tuorejuustoa.
Ainekset
- 1 torttu (halkaisija 25–28 cm)
- Noin 10 annosta
Torttupohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Kypsälle pohjalle
- 1 dl vahvaa (maito)kahvia
- 3 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
- 2–3 dl vadelma-, kirsikka tai mansikkasurvosta tai -hilloa
Täytevaahto
- 1 tlk (2½ dl) kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 tlk (500 g) mascarponejuustoa (tai toinen tölkki voi olla maitorahkaa)
- 1–2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl mantelilikööriä, baileysiä tai muutama tippa manteliesanssia
Koristeeksi
- vadelmia, kirsikoita tai mansikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Kauli sulaneen taikinapaketin molemmista levyistä yksi iso pyöreä tai sydämen muotoinen levy leivinpaperin päällä. Paista molempia pohjalevyjä 200-asteisen keskitasolla noin 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto ja maitorahkaa. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.
Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle täytevaahto. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja sen päälle loput täytteet. Koristele vaahtopinta vadelmilla, kirsikoilla tai mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka