Vadelmamisu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658478/landscape16_9/515/290/d91b56ba0eefd388743e92b0a893e769/db/vadelmamisu-7650.jpg)
Vadelmamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös mansikat. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää Mascarpone-tuorejuustoa. Muista kostuttaa marjamisu huolella, se saa olla hyvin kosteaa!
Torttupohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Cookies Suklaamurotaikinaa
- (400 g)
Vuokaan
- rasvaa
- korppujauhoja
Kypsälle pohjalle
- 1 dl vahvaa (maito)kahvia
- 3 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
- 2-3 dl vadelmahilloa tai -survosta
Täytevaahto
- 1 tlk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 tlk (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
Koristeeksi
- vadelmia
- sitruunamelissan lehtiä tai pieniä mansikanlehtiä
Valmistusohje
Irrota taikinalevyt toisistaan ja sulata ne. Yhdessä paketissa on kaksi taikinalevyä. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.
Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.
Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle vadelmahillo tai -survos ja sen päälle täyte. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki: Voit käyttää vadelmien sijaan mansikoita tai kirsikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka