Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmamisu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Torttupohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Cookies Suklaamurotaikinaa
  • (400 g)

Vuokaan

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Kypsälle pohjalle

  • 1 dl vahvaa (maito)kahvia
  • 3 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
  • 2-3 dl vadelmahilloa tai -survosta

Täytevaahto

  • 1 tlk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tlk (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia

Koristeeksi

  • vadelmia
  • sitruunamelissan lehtiä tai pieniä mansikanlehtiä

Valmistusohje

Irrota taikinalevyt toisistaan ja sulata ne. Yhdessä paketissa on kaksi taikinalevyä. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.

Vadelmamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös mansikat. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää Mascarpone-tuorejuustoa. Muista kostuttaa marjamisu huolella, se saa olla hyvin kosteaa!

Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle vadelmahillo tai -survos ja sen päälle täyte. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: Voit käyttää vadelmien sijaan mansikoita tai kirsikoita.

Lisää aiheesta:

RuneberginkakkuSydämellinen muromisuKirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkallaSupermarjamisuYstävänpäiväkakkuJuustokeksikakku
TiramisuMakeat leivonnaisetMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Tiramisu
  • 20.3.09:37
    Viiden jälkeen

    Albinan pistaasitiramisu

  • 07.01.201920:51
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Lauran Vegaanitiramisu

  • 14.12.201707:27
    Joulu

    Joulumisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmamisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Sydämellinen muromisu