Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran Vegaanitiramisu

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 07.01.2019 20:51

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Vegaaninen

Kakkupohja

  • 235 g Soijamaito, makeuttamaton
  • 2 tl Omenaviinietikka
  • 110 g Vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai Laktoositon leivontamargariini), huoneenlämpöisenä
  • 1/4 tl Suolaa
  • 2 dl Hienoa sokeria
  • 2 tl Vaniljaesanssia
  • 135 g Erikoisvehnäjauhoja
  • 4 rkl Maissitärkkelystä
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 1/2 tl Ruokasoodaa

Vegaaninen "mascarpone" -massa

  • 530 g Cashewpähkinöitä
  • 180 g Agavehunajaa (maistele ja lisää tarvittaessa)
  • 140 g Kookosöljyä (neutraalinmakuista) sulatettuna
  • 1/2 tl Suolaa
  • 2 Vaniljatangon siemenet
  • 365 g Soijamaito, makeuttamaton

Vaniljakermaan

  • 120 g Soijamaito, makeuttamaton
  • 2 rkl Kookosöljyä (neutraalinmakuista) sulatettuna

Kahvikermaan

  • 2 rkl Kahluaa (tai muuta vegaanista kahvilikööriä)
  • 1,5 dl Vastakeitettyä espressoa viilennettynä

Kostutus ja kokoaminen

  • 3,5 dl Vastakeitettyä espressoa viilennettyä
  • 3 rkl Sokeria
  • 0,75 dl Kahluaa (tai muuta vegaanista kahvilikööriä)
  • + Kaakaojauhoa
  • + Koristeluun 50 g kaakaonibsejä

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Valmista kakkupohja: sekoita soijamaito ja omenaviinietikka ja siirrä sivuun. Sekoita kulhossa vehnäjauho, maissitärkkelys, leivinjauhe ja ruokasooda ja siivilöi seos. Vaahdota monitoimikoneen vatkaimella huoneenlämpöistä margariinia ja sokeria täydellä teholla 1 minuutin ajan. Lisää vaahtoon suola ja vaniljaesanssi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoseosta, aloittaen 1/3 jauhoseoksella. Sekoita tasaiseksi.

3. Vuoraa 40 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten poistaaksesi ilmakuplat. Paista kakkupohjaa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Valmista vegaaninen "mascarpone" -massa: mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes massa on tasaisen silkkistä. Jaa massa kahteen osaan. Lisää toiseen osaan vaniljakerman ainesosat ja toiseen osaan kahvikerman ainesosat. Siirrä molemmat odottamaan.

5. Valmista tiramisun kostutusliemeen: sekoittele kahvia, sokeria ja kahvilikööriä keskenään, kunnes sokeri sulaa nesteeseen. Varaa työpöydälle 12 kpl halkaisijaltaan n. 6 cm kokoista juomalasia tai 20 x 30 cm kokoinen lasinen tiramisuvuoka.

6. Leikkaa kakkupohjasta joko 24 pientä ø 6 cm palaa, tai isompaan vuokaan sopivia paloja niin, että niitä riittää kahteen kerrokseen. Upota paloja yksitellen kostutusliemeen 1-2 sekuntia ja aseta lasien/vuoan pohjalle. Toista, kunnes puolet paloista on sovitettu laseihin/vuokaan.

7. Levitä kakkupohjille puolet vaniljakermasta. Laita lasit/vuoka pakastimeen kymmeneksi minuutiksi. Levitä vaniljakerman päälle puolet kahvikermasta. Laita pakastimeen kymmeneksi minuutiksi.

8. Ripottele teesiivilällä kahvikerman päälle peittävä kerros kaakaojauhoa. Upota loput kakkupohjan paloista yksitellen kostutusliemeen (1-2 sekuntia) ja aseta lasien/vuoan pohjalle. Toista, kunnes loput palat on sovitettu laseihin/vuokaan. Levitä kakkupohjille loput vaniljakermasta. Laita lasit/vuoka pakastimeen kymmeneksi minuutiksi.

9. Levitä vaniljakerman päälle loput kahvikermasta. Laita lasit/vuoka pakastimeen kymmeneksi minuutiksi. Ripottele teesiivilällä tiramisun pinnalle peittävä kerros kaakaojauhoa.

10. Laita tiramisut pakastimeen mielellään n. 45 minuutiksi. Säilytä pakastimessa ja nosta huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmiit tiramisut kaakaonibseillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Hilpeähköt appelsiini-suklaakuppikakut, EveliinaKoko Suomi leipoo: Pistamisu a la Fiskars, SoleKoko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”Koko Suomi leipoo: Lauran Kolmen raidan raakasuklaakakkuRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaVegaaninenTiramisuLeivontaMakeat leivonnaiset

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Laura leipoi vegaanisen tiramisun. Reseptistä tulee 12 kpl pienempiä tai yksi isompi annos. Toisin sanoen, tarvitset 12 kappaletta halkaisijaltaan noin 6 cm kokoisia juomalaseja tai 20 x 30 cm kokoisen lasisen tiramisuvuoan.

Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti